Manifestatie tegen racisme en discriminatie in Antwerpen trekt honderden deelnemers

Antwerpen -

Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie op 21 maart heeft het Platform 21/03 zondag een manifestatie gehouden in Antwerpen, waar volgens de politie ruim 500 mensen aan deelnam. De optocht eindigde met een muziekfestival. De organisatoren spreken van 800 deelnemers, verspreid over de demonstratie en het slotevent.

Bron: Belga

De manifestanten verzamelden op het Sint-Willibrordusplein, waar enkele toespraken werden gehouden. “Iedereen, zonder onderscheid, heeft recht op een degelijk loon, een betaalbare woning en sociale bescherming. Vandaag zien we te vaak dat groepen mensen als tweederangsburger, tweederangswerknemer, tweederangsleerling behandeld worden. Wat we bijvoorbeeld in Antwerpen zagen afgelopen zomer, toen bleek dat bijna 200 arbeiders op de Borealis-site slachtoffer waren van mensenhandel, tartte elke verbeelding”, zegt Sarah Scheepers van Platform 21/03.

Daarna trokken de manifestanten via de Turnhoutsebaan naar Spoor Oost terwijl ze slogans tegen racisme scandeerden. Bij Bar Oost hield het Antwerpse jeugdwerk een slotevent in de vorm van een muziekfestival tegen racisme.

De actie werd gesteund door antiracismeorganisaties, vakbonden ABVV en ACV, het verenigd Antwerpse jeugdwerk, SAAMO, CAW Antwerpen, studentenorganisaties en sociaal werkers. Platform 21/03 voerde niet alleen actie in Antwerpen, maar ook in Brussel, Gent, Kortrijk, Brugge, Ieper, Oostende, Leuven, Genk, Luik, Charleroi, Mons en Bastogne.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners