Cédric Beullens in actie tijdens de Bredene Koksijde Classic.

Cédric Beullens ziet net voor klassiekers Victor Campenaerts uitvallen: “Verliezen veel aan koersinzicht op cruciale momenten”

Het uitvallen van Victor Campenaerts is niet alleen voor Lotto Dsnty maar ook voor zijn teamgenoot Cédric Beullens een streep door de rekening. Met de ex-wereldrecordhouder verliest de renner uit Sint-Katelijne-waver in aanloop naar zijn voorjaarsklassiekers een ervaren gids. “Met ‘Campie’ spelen we een renner met veel koersinzicht op cruciale momenten kwijt”, aldus Beullens.

Cédric Beullens keerde met een goede conditie terug uit Parijs-Nice en onderstreepte dat vorige vrijdag met een sterke prestatie in de Bredene Koksijde Classic. Hij reed zich tot tweemaal toe in de kijker en eindigde nog verdienstelijk 23ste, nadat hij zijn teamgenoot Rudiger Selig (6de, red.) voor de massasprint had afgezet. “Ik probeerde na de eerste doortocht op de Kemmel met drie gezellen de vroege vlucht ongedaan te maken, maar teveel ploegen speculeerden op een massasprint en lieten niet begaan. Toen ik het later nog eens alleen probeerde, kreeg ik evenmin ruimte van een jagend peloton.”

Breukje in de lendenwervelkolom

Door al die aanvalslust ontging Beullens de zware valpartij waarbij zijn onfortuinlijke teamgenoot Victor Campenaerts betrokken geraakte. De gewezen uurrecordhouder werd afgevoerd met een breukje in de lendenwervelkolom en is voor de rest van het voorjaar buiten strijd. “‘Campie’ mag dan niet de uitgesproken kopman zijn, toch verliezen we met hem een bijzonder sterke coureur en een renner met veel koersinzicht op cruciale momenten”, weet Beullens.

De 26-jarige renner speelt met Campenaerts dus een ervaren gids kwijt, en dat net voor de voor hemzelf belangrijke voorjaarsklassiekers. “Ik werd zowel voor Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix geselecteerd. Daarin zullen we het dus zonder hem moeten rooien. Of ik bij zijn afwezigheid een meer voorname rol ga toebedeeld krijgen, valt af te wachten. Maar uitgesloten is dat niet. Ik kijk alvast naar die drie wedstrijden uit. Vooral in Gent-Wevelgem denk ik met de ploeg te kunnen scoren. Een voornaam wapen is Arnaud De Lie. In Milaan-San Remo kende hij wel niet zijn beste dag, zoals hij mij nog dezelfde avond liet weten, maar we hebben inmiddels wel geleerd uit een minder geslaagde Parijs-Nice, waarin we er in de massasprinten jammer genoeg niet aan te pas kwamen, door een gebrek aan ervaring in een rittenwedsrijd van dat niveau”, besluit Beullens. (lce)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners