Berchem Sport-speler Jari Marien probeert zich een weg te banen tussen Maico Gerritsen en Willem Brouwers.© mpics

Berchem Sport gaat onderuit op Lille United en blijft zo onderaan kamperen: “Bepaalde spelers zijn niet opgestaan”

Berchem Sport slaagt er maar niet in om de kloof met de kelder van het klassement uit te diepen. In een kansarme partij moest geel-zwart zaterdag afdruipen tegen Lille United (1-0), goed voor een zoveelste zure avond in een lastig seizoen. “We creëerden zo weinig gevaar”, zuchtte Jeroen Van Den Driessche na afloop.

dero

Diep in een gesloten eerste helft liep Berchem op een snedige tegenaanval van Lille United. Na enkele flankwissels belandde de bal voor de voet van Meynendonckx, die de thuisploeg op voorsprong zette. “Ze namen ons te grazen met die snelle omschakeling. We lieten ons in die fase te makkelijk uitspelen”, analyseert Jeroen Van Den Driessche het tegendoelpunt.

In de tweede helft probeerde Berchem de bakens te verzetten, maar met name in het laatste derde van het veld ontbrak het geel-zwart aan stootkracht. Een flauw lobje van Amali en een vrije trap van Nwokoro, daar bleef het bij in wat we -met veel goede wil- het slotoffensief konden noemen. De teleurstelling en frustratie was na afloop dan ook groot na de twaalfde nederlaag van het seizoen. “Uit andere nederlagen konden we vaak alsnog positieve noten halen, maar dat was vandaag zeker niet het geval”, aldus Van Den Driessche. “We creëerden nauwelijks gevaar en voetballend stelde het niet veel voor. Het is waar dat we heel wat jongens moesten missen, maar dan verwacht je dat andere jongens opstaan. Dat was totaal niet het geval”, geeft de aanvoerder van Berchem aan.

En zo geraakt Berchem maar niet weg onderin het klassement. Met Lebbeke en Pepingen-Halle kijken Van Den Driessche en co de komende weken rechtstreekse concurrenten in de ogen. “We moeten zo snel mogelijk het behoud verzekeren, want dit brengt stress met zich mee. Twee overwinningen op een rij en we zouden veel vrijer kunnen voetballen”, besluit de aanvoerder. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want Berchem slaagde er dit seizoen amper één keer in om twee duels na elkaar te winnen.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners