Zdenek Stybar is fan van ultraloper Karel Sabbe: “Held! 300 kilometer in Milaan-Sanremo lijkt nu peanuts”

Karel Sabbe is na zijn krachttoer in de VS weer in het land. De Belgische ultraloper liep op de luchthaven niemand minder dan Zdenek Stybar tegen het lijf. De Tsjechische wielrenner van Team Jayco AlUla blijkt een grote fan te zijn en heeft alleen maar respect voor de historische prestatie van Sabbe in de Barkley Marathons. “Held!” plaatste Stybar op zijn Instagram.

tsfn

LEES OOK. Hij doet het! Ultraloper Karel Sabbe haalt nét binnen de tijd als eerste Belg de finish van loodzware Barkley Marathons

Sabbe verbaasde afgelopen week de wereld door de Barkley Marathons, de loodzware en ‘meest geschifte’ ultramarathon ter wereld, tot een goed einde te brengen. De Gentenaar mag zich zondag aan een welkomstfeest verwachten in het Oost-Vlaamse Kwaremont.

Op de luchthaven kwam Sabbe al een eerste fan tegen. Zdenek Stybar, die zaterdag nog koerste in Milaan-Sanremo, wilde zowaar een selfie met Sabbe. Voor de naar Essen uitgeweken Tsjech viel Milaan-Sanremo in het niets tegenover wat Sabbe klaarspeelde. “Kijk wie ik tegenkwam op de luchthaven! Karel Sabbe kon nog steeds lachen na de Barkley Marathon. Nu lijkt de 300 kilometer van Milaan-Sanremo peanuts.”

LEES OOK. Wij spraken Karel Sabbe na zijn onmenselijke inspanning: “Ik heb twaalf uur aan een stuk gehallucineerd”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten