© BELGA

Lelijk kan het ook: Westerlo krijgt meer dan het verdient in Oostende en nadert tot op één punt van top vier

Onder het motto ‘Het hoeft niet altijd mooi te zijn’ heeft Westerlo in Oostende de drie punten gepakt: 1-2. Een lucky goal in de toegevoegde tijd brengt de Kemphanen tot op één punt van de top vier. De Champions’ Play-offs? Het is nog steeds mogelijk.

Kersten Steurbaut

LEES OOK. ONS OORDEEL. Bolat is de uitblinker bij Westerlo, zeldzame offday van De Cuyper

Na het verlies van Club Brugge op het veld van KV Kortrijk kon Westerlo (voorlopig) naderen tot op één punt van de vierde plaats en zich zo volop mengen in de strijd om de Champions’ Play-offs.

Als de jongens van Jonas De Roeck al op de hoogte waren van de uitschuiver van blauw-zwart, dan werkte het duidelijk niet inspirerend. Ondanks de 0-1-voorsprong na 45 minuten leverde Westerlo aan de kust voor rust een belabberde prestatie af. Slechts één keer kwamen de Kemphanen er aanvallend goed uit. Het was wel meteen bingo: man-in-vorm Vaesen knikte een voorzet van Reynolds knap binnen.

© BELGA

De Cuyper had Westerlo vanop elf meter zelfs op een dubbele voorsprong kunnen trappen, nadat scheidsrechter Nicolas Laforge na tussenkomst van de VAR de bal op de stip legde voor een elleboog van Medley aan Neustädter. Een streng oordeel, maar de flankverdediger van Westerlo pakte het cadeautje niet uit en mikte het leer naast doel.

Sterke Bolat

Zo rustig het voor het doel van Hubert was, zo druk was het soms voor de kooi van Bolat. Goed kon je het voetbal van de thuisploeg niet noemen, maar gedreven door enthousiasme en duelkracht zorgde het wel voor enkele hete standjes in het strafschopgebied. McGeehan, Rodin en tot twee keer toe Ndicka. Allemaal waren ze dicht bij een doelpunt, maar telkens zat Bolat er nog met een hand of een ander lichaamsdeel tussen. Toen de Turkse doelman zich op een kopbal van Atanga toch gewonnen moest geven, zette Perdichizzi zijn joker in.

© BELGA

Ook na de pauze was de laatste pion van Westerlo de eerste die zich liet opmerken door een schot van Medley uit de korte hoek te halen. Opvallende statistiek na een uur voetballen: 9 schoten binnen het kader voor KVO, slechts eentje voor Westerlo. Nochtans lag er in de tweede helft ruimte, alleen speelde Westerlo het tot drie keer toe slecht uit.

Flipperkastgoals

Met een gelukje kreeg de kustploeg dan toch loon naar werken. Nadat een Ndicka een snelle tegenstoot de nek omwrong, kreeg Westerlo in een flipperkastfase de bal achterin niet ontzet. McGeehan kopte van dichtbij de gelijkmaker tegen de touwen.

Gezien het spelbeeld mocht Westerlo blij zijn met een gelijkspel, toch trokken de Kemphanen de drie punten toch nog over de streep. De ingevallen Dierckx liet oog in oog met Hubert nog de winning goal liggen, maar in de toegevoegde tijd moest de Oostendse doelman zich toch nog een tweede keer omdraaien. Een schot van Van Eenoo week af op de rug van Gumuskaya en rolde tergend traag over de doellijn.

Een lelijke wedstrijd winnen met een lelijk doelpunt, zo kan het dus ook voor het anders zo frivool voetballend Westerlo. Het brengt de Kemphanen (voorlopig) tot op één punt van de top vier en houdt de kansen op de Champions’ Play-offs gaaf. KV Oostende doet na 4 op 6 tegen Club Brugge en Eupen een slechte zaak met het oog op het behoud.

LEES OOK. REACTIES. Bolat: “Uiteraard droom ik van die Champions’ Play-offs”, Van Eenoo: “Voor ons moet niets”

© BELGA

© BELGA

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten