Een goochelaar zorgde voor randanimatie tijdens de feestelijke opening.© Leen Van de Sande

Wedstrijden, een traktatie en randanimatie: handelaars en klanten vieren feestelijke opening van vernieuwde Geitestraat

Mechelen -

De handelaars in de Geitestraat in Mechelen trakteerden hun klanten zaterdag op een hapje en een drankje. Er waren ook andere activiteiten. Daarmee wilden ze de klanten bedanken omdat ze ook tijdens de heraanleg van de straat de weg naar de winkelstraat bleven vinden.

De Geitestraat in het hartje van Mechelen werd de voorbije maanden volledig onder handen genomen. De straat werd heraangelegd en er kwamen onder meer nieuwe zitbanken en meer groen, al is het voor het duidelijkste effect nog even wachten tot de bomen blaadjes krijgen. De werken waren niet makkelijk voor de handelaars, want hun klanten moesten regelmatig door de modder en over een bouwwerf, maar toch wilden ze hen bedanken voor de steun.

Dat deden ze met tal van activiteiten. “We organiseerden onder andere een wedstrijd waar je voor duizenden euro’s aan aankoopbonnen mee kon winnen, wie iets kocht bij een deelnemende handelaar kreeg een degustatiebon voor een hapje en een drankje cadeau en er was leuke randanimatie voor de kinderen, zoals een goochelaar en kindergrime”, klinkt het bij de handelaars.

De handelaars organiseerden tal van activiteiten om de opening van hun straat te vieren.© Leen Van de Sande

“Samen door de ‘miserie’ van de werken moeten, had zijn voordelen. Er ontstond een grote solidariteit tussen de handelaars. Dat leidde tot de plannen voor deze feestelijke heropening”, zei Mia De Smeth van de drogisterij eerder deze week tijdens de plechtige inhuldiging van de vernieuwde winkelstraat. Voor het feest kregen de handelaars steun van handelsorganisatie Mechelen MeeMaken.

LEES OOK: Tien vernieuwde handelspanden op komst in pas aangelegde Geitestraat: “Ze is in volle transitie”

(svds)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners