© Stijn Van de Sande

Auto belandt op zijn zij in Galgestraat, ook twee geparkeerde wagens raken beschadigd

Mechelen -

In de Galgestraat in Mechelen gebeurde zaterdagnamiddag een spectaculair ongeval. Een voorbijrijdende wagen raakte wellicht een geparkeerde auto, kwam op zijn zij terecht en raakte daarbij een tweede geparkeerde wagen. De chauffeur raakte niet gewond, maar werd door de brandweer uit zijn voertuig bevrijd.

De Galgestraat in Mechelen-Noord werd zaterdag omstreeks half vier opgeschrikt door een spectaculair ongeval. Een bestuurder die uit de richting van de Antwerpsesteenweg kwam, verloor plots de controle over zijn stuur. Wellicht raakte hij eerst een geparkeerde wagen aan de linkerzijde van de weg en kwam nadien op zijn zij terecht tegen een ander geparkeerd voertuig. De geparkeerde auto’s liepen blikschade op.

“De bestuurder, een 77-jarige man, en zijn hond raakten bij het ongeval niet gewond”, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande van de politiezone Rivierenland. “Het slachtoffer zat niet gekneld, maar werd uit zijn hachelijke situatie bevrijd door de brandweer. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen waarom de man de controle over zijn stuur verloor en hoe hij uiteindelijk op zijn zij belandde.”

De Galgestraat werd tijdens de interventie van de hulpdiensten een tijdlang afgesloten voor het autoverkeer.

De brandweer bevrijdde de chauffeur uit zijn wagen.© Stijn Van de Sande

(svds)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten