Vermiste Simone (80) na drie dagen levend teruggevonden op militair domein

Vermiste vrouw (80) na drie dagen levend teruggevonden op militair domein in Limburg

De 80-jarige Simone Mariën, die donderdag in Houthalen-Oost verdween, is zaterdag kort voor de middag levend teruggevonden op het militair domein in Helchteren, zo’n 3 kilometer van haar woonplaats. Dat bevestigde persmagistraat Pieter Strauven van het parket van Limburg. De familie is op de hoogte gebracht. De vrouw is naar het ziekenhuis overgebracht.

Mireille Maes/Chris Nelis/Geert Houben/Phillip Pergens

Zaterdag werden voor de derde dag op rij zoekacties georganiseerd naar de dementerende vrouw, die op haar fiets was weggereden vanop de Perelaarstraat in Houthalen-Oost. Zo stegen de voorbije dagen drones en de helikopter van de federale politie al op in een poging de vrouw te vinden. De politie van de zone Carma (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt, Kinrooi) zocht met gemotoriseerde agenten, quads en honden. Ook de cel vermiste personen van de federale politie was nauw betrokken.

De politie kreeg heel wat hulp van talloze vrijwilligers, met wie zaterdag lijnzoekingen georganiseerd konden worden om bepaalde stroken zorgvuldig uit de kammen. Dat gebeurde onder meer aan Kelchterhoef. Zaterdag kort voor de middag kwam dan het verlossende nieuws dat op het militaire domein in Helchteren, op zo’n drie kilometer van de plek waar Simone voor het laatst was gezien, een vrouw was gevonden die aan de beschrijving voldeed. Ze bleek levend en wel. De familie werd op de hoogte gebracht en herkende Simone Mariën.

LEES OOK. Opluchting is groot bij Koen, de zoon van teruggevonden Simone (80): “We hielden rekening met slechtste scenario”

Oefening militair terrein

Blijkbaar waren onder meer leden van de brandweerzone Oost-Limburg uit Genk zaterdag bezig met een oefening op het militair terrein, toen de vrouw gevonden werd. De brandweerploegen reden er met 4x4 voertuigen rond, toen ze de vrouw aantroffen. Vanop de vindplek is ze naar een ziekenwagen overgebracht. “Het super nieuws is bevestigd. Simone wordt verzorgd in het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder. Het was hartverwarmend te zien hoe onze bevolking zich massaal heeft ingezet. Ik ben heel blij voor de familie. Ik dank de hulpdiensten, de militairen, het parket en politiezone Carma en vooral de inwoners en buren van Houthalen-Oost,” zegt burgemeester Alain Yzermans (Vooruit) van Houthalen-Helchteren.

Het ging in Limburg om de tweede verwarde dame die in drie weken tijd vermist raakte. Woensdag 22 februari verdween vanop de Damhertstraat in Eisden-Tuinwijk (Maasmechelen) te voet de 75-jarige Emilietta Chini, die na een hele reeks zoekacties dinsdag 28 februari levenloos werd teruggevonden in het Mechels Bos, op zo’n 2,5 kilometer van haar woonst.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten