© Isosport

Blitzstart levert Malinwa niets op, Union kroont zich tot winnaar van het weekend

KV Mechelen heeft niet kunnen stunten in het Dudenpark. De Kakkers klommen nochtans snel op voorsprong dankzij Ngoy, maar zagen Union even snel terugslaan via Lapoussin. In een furieus vierde kwartier van de Brusselaars maakte Teuma er vanop de stip 2-1 van, wat ook de eindstand werd. In tegenstelling tot Antwerp profiteert Union wel optimaal van het Genkse puntenverlies. USG nadert tot op drie punten van de leider. KV blijft dertiende in de stand.

Diederik Geypen

Wat KV Mechelen bij Antwerp overkwam – een forfaitpandoering zonder inzet van zijn ploeg – wilde Steven Defour geen tweede keer meemaken. In tegenstelling tot twee weken geleden was zijn team in het Dudenpark wel op de afspraak, mét een vroege voorsprong. Verstraete bediende uitstekend Da Cruz. De Kaapverdische international tikte door tot bij Ngoy, die alleen op Moris af mocht. Met het nodige geluk tikte de aanvaller zijn vijfde van het seizoen tegen de touwen.

Lang konden de Kakkers – die zonder Coucke aantraden vanwege een vingerblessure – niet genieten van de voorsprong. In de tiende minuut legde Lapoussin aan van net buiten de rechthoek. Tegen een uithaal van dat kaliber had invallersdoelman Thoelen geen verhaal.

© BELGA

Blessure Bijker

Niet alleen de bordjes hingen snel weer in evenwicht. Ook in het spel kozen beide teams hun momenten, al bleef doelgevaar schaars. De imposante Boniface ging zijn kans, net als Hairemans aan de overkant. Malinwa haalde met deze gelijke stand vlot de rust, al zag het Bijker opnieuw geblesseerd uitvallen.

De thuisploeg kwam met een andere ingesteldheid uit de kleedkamer en duwde KV bij het begin van de tweede helft naar achter. Verstraete tikte de goed doorgelopen Lynen aan in de eigen zestien, waarna de bal logischerwijs op de stip ging. Teuma verraste Thoelen door gewoon rechtdoor te trappen.

LEES OOK. ONS OORDEEL. Veel middelmaat bij KV Mechelen, buis voor ervaren pion

Geen Mechelse kans na de rust

Van 1-1 ging het bijna onmiddellijk naar 3-1, want Nieuwkoop trof de binnenkant van de paal. De withemden leefden nog, maar konden geen weerwerk bieden. Een echte kans voor de bezoekers noteerden we na de pauze niet meer. Terwijl de Mechelaars voor de rust nog hun voet naast die van de Unionisten konden zetten, hervielen ze nadien in hun oude gewoonten buitenshuis. Karel Geraerts van zijn kant zag het rustige verloop richting nieuwe driepunter graag gebeuren.

LEES OOK. REACTIES. Yannick Thoelen “Mijn eerste reactie was: dat is toch geen strafschop”

    In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

    Aangeboden door onze partners

    Gerelateerd

    Hoofdpunten