© BELGAIMAGE

Defensie wil industrie betrekken bij ontwikkeling nieuwe gevechtsvliegtuigen

Belangrijke stakeholders uit de Belgische industrie buigen zich de komende weken samen over de mogelijkheden van de industrie om deel te nemen aan ontwikkelingsprojecten van het gevechtsvliegtuig van de volgende generatie. Dat heeft het ministerie van Defensie donderdag gemeld.

Bron: Belga

Zoals voorzien in de ‘Defence, Industry & Research Strategy’ van minister Ludivine Dedonder zal het Koninklijk Hoger Instituut voor Defensie in de loop van de komende weken de industriële stakeholders samenbrengen in de werkgroep ‘Next Generation Combat Aircraft Technologies’. Bedoeling is tegen juni een advies te formuleren aan de federale regering over de industriële mogelijkheden van ons land in dit kader.

Defensie wijst erop dat de ontwikkeling van het gevechtsvliegtuig van de toekomst een werk van lange adem en ingewikkeld is, maar ook “tal van opportuniteiten biedt aan Belgische industriële actoren”.

België besloot begin jaren 2000 niet deel te nemen aan het Amerikaanse programma ‘Joint Strike Fighter’ (JSF), dat leidde tot de ontwikkeling van de F-35. De vorige federale regering bestelde 34 exemplaren van dit nieuwe gevechtsvliegtuig, maar zonder “industriële return”.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners