© ATV
Douane moet kantoren op ‘drugsgevoelige’ kaaien in Antwerpse haven tijdelijk sluiten door “schrijnend” personeelsgebrek
De douane gaat twee kantoren in de Antwerpse haven tijdelijk sluiten als gevolg van een gebrek aan personeel. Het gaat om de kantoren op de ‘drugsgevoelige’ kaaien 869 en 913. De douane benadrukt dat het niet om een definitieve sluiting gaat.
Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter had in een persbericht hard uitgehaald naar de douane. Volgens hem heeft de douane de strijd tegen drugssmokkel in de haven opgegeven. “Het verdwijnen van de douanekantoren op twee van de meest drugsgevoelige kaaien van Antwerpen, op de Europa-terminal en de Noordzee-terminal, tart alle verbeelding”, stelt gemeenteraadslid Filip Dewinter. “In plaats van een tandje bij te steken in de war on drugs, haakt de douane af.”
Dat de twee kaaiburelen verdwijnen, zoals Dewinter beweert, spreekt de Douane en Accijnzen tegen. “Het zeker niet de bedoeling om de kantoren definitief te sluiten. We moeten tijdelijk voorrang geven aan taken op de Grensinspectiepost Rechteroever. We kampen momenteel met een schrijnend personeelstekort.”
De FOD stelt dat er de laatste maanden enkele medewerkers vertrokken zijn omwille van pensionering, medische mutatie en een overstap naar de privésector. “Momenteel lopen er aanwervingen die dat personeelstekort zullen ondervangen”, klinkt het nog. (vdaa)
In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp
Ruim 800.000 vrachtwagens minder, toch brengt kilometerheffing recordbedrag op én is er niet minder file
De held van Annecy: beelden tonen hoe Henri (24) aanvaller wegjoeg na steekpartij in speeltuin
Trump aangeklaagd in zaak van geheime documenten die hij meenam uit Witte Huis
ASSISEN. Exen delen pijnlijke verhalen van Jurgen Demesmaeker: “Hij duwde me van de trappen omdat hij dacht dat ik hem aan het bedriegen was, terwijl hij mij bedroog”
“Bedankt, groeten van Antwerp”: opvallend spandoek en patattenzakken aan stadion Club Brugge
‘Afkoopsom voor asielzoekers’ en doorgedreven compromissen: hoe de EU ondanks koude douche historische migratiedeal sloot