Jef Colman schreeuwt zijn vreugde uit, na de openingstreffer.© Mpics

Dominant Heist toont zich de sterkste in Kempens onderonsje tegen Dessel: “Dit was voetballend een van onze beste prestaties van het seizoen”

Een sterk Heist heeft na twee nederlagen opnieuw kunnen aanknopen met een driepunter. De ploeg van Jo Christiaens had gedurende negentig minuten de touwtjes in handen op het veld van Dessel. Op de 1-3-einduitslag viel dan ook weinig af te dingen. “Hier staat een tevreden trainer”, glunderde Jo Christiaens na afloop.

Dennis Rosiers

Heist was vastbesloten om in Dessel te reageren na twee opeenvolgende nederlagen. De weinige aanwezige supporters - verre van ideaal, een midweekspeeldag in amateur - zagen hoe blauw-wit vanaf het eerste fluitsignaal zijn wil oplegde en Dessel met verzorgd voetbal in de problemen bracht.

Na twintig minuten redde Geladé nog puik op een deviatie van Colman, maar nauwelijks een minuut later toonde de aalvlugge spits van Heist minder genade. Een diepe bal van Peers viel achter de Desselse defensie, Colman - randje buitenspel - legde de bal droogjes in doel.

De tegentreffer leek de thuisploeg eindelijk wakker te schudden. Konneh zorgde voor het eerste schotje tussen de palen, maar op slag van rust viel de gelijkmaker toch uit de lucht. De mee opgerukte Haagen klom het hoogst en knikte de 1-1 in de verre hoek. Sneu voor Heist, dat tot overmaat van ramp aanvoerder David Wijns geblesseerd zag uitvallen. “We vonden van in het begin de voetballende oplossing, waardoor we Dessel konden laten lopen. Het was zuur dat we met een gelijke stand moesten gaan rusten. We wisten dat ze gevaarlijk waren op stilstaande fases”, aldus Heist-coach Jo Christiaens.

Discutabele strafschop

Ook na de koffie bleef Heist de wet dicteren, Dessel moest het spel ondergaan. Troonbeeckx verkwanselde meteen een dot van een kans. Ook vanuit de tweede lijn stond het vizier van de ex-speler van Lierse net niet scherp genoeg afgesteld.

Halfweg de tweede periode ging de bal na een discutabele fase op de stip, Van Aerschot trok er zich weinig van aan en knalde de elfmeter staalhard in de bovenhoek: 1-2. Niemand die durfde ontkennen dat de voorsprong verdiend was, al was de strafschopfase achteraf voer voor discussie.

“Ik bracht redding op een schot en in de rebound dook ik de bal uit de voeten van hun spits. De scheidsrechter zei me dat ik eerst de bal raakte, maar toch floot hij voor een strafschop. Ik heb totaal geen idee wat ik verkeerd zou gedaan hebben”, aldus Gian Geladé.

Toch was Geladé nog meer teleurgesteld over de prestatie van zijn team. “We moeten vooral niet te veel praten na vanavond. We kwamen overal te laat, er was geen duelkracht, geen energie… We waren helemaal nergens”, zuchtte de doelman van Dessel achteraf.

Niet veel later konden de boeken helemaal toe. Bij Dessel waren ze Troonbeeckx uit het oog verloren en deze keer was het wél raak. Jo Christiaens was na afloop erg lovend voor zijn spelersgroep: “Hier staat een erg tevreden coach. Op voetballend vlak was dit een van onze betere prestaties van het seizoen. Het was een wedstrijd die heel veel energie heeft gekost bij mijn jongens. Ik hoop dat we dat komend weekend niet moeten bekopen.”

Door de nederlaag moet Dessel naar beneden blijven kijken in het klassement. “Ik denk dat we vandaag wel gezien hebben dat we er nog lang niet zijn”, beseft Geladé. “We zullen tot op het einde van het seizoen moeten knokken om ons vel te redden.”.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners