Energiefactuur voor gezinnen daalt opnieuw, zowel elektriciteit als aardgas goedkoper

De gemiddelde jaarfactuur voor elektriciteit en aardgas is in maart verder gedaald. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse energieregulator VREG.

blg

De geschatte jaarfactuur voor wie in maart een contract voor elektriciteit afsluit, is gedaald naar 1.333,59 euro. Dat is 80 euro goedkoper dan de geschatte jaarfactuur in februari en meer dan 400 euro goedkoper dan de geschatte jaarfactuur in januari.

Voor aardgas is de daling nog groter. Wie in maart een contract afsluit, betaalt naar schatting op jaarbasis 1.715,43 euro. Dat is een besparing van ruim 200 euro in vergelijking met de geschatte jaarfactuur in februari en meer dan 700 euro tegenover januari.

Zowel voor elektriciteit als aardgas gaat het om het laagste prijsniveau sinds december 2021. In september 2022 kenden de prijzen een ongeziene piek, met geschatte jaarfacturen van 5.954,07 euro voor gas en 3.256,63 euro voor stroom.

De prijzen die energieleveranciers aanrekenen, dalen omdat elektriciteit en gas op de groothandelsmarkten weer goedkoper zijn geworden.

Het gaat om schattingen door de VREG op basis van de tariefkaarten van de leveranciers voor maart.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners