Kim en Steven openen Tabernakel in het centrum van Bonheiden.© EVB

Uitbaters nieuw restaurant in Bonheiden verwelkomen u in Tabernakel: “Na lang zoeken hebben we de perfecte locatie gevonden”

Bonheiden -

Bonheiden is een restaurant rijker. Pal in het centrum en recht tegenover de kerk opent donderdag het restaurant Tabernakel de deuren. Uitbaters en eigenaars Kim VanderAerschot en Steven Mispelters zijn dolenthousiast. “We hebben heel wat ervaring in de horecasector en kijken uit naar het moment suprême”, zeggen ze in koor.

Erik Van Eycken

Een klein jaar geleden kocht het verloofde koppel het pand waar voordien de geschenkenwinkel Olala haar onderkomen had. Na heel wat verbouwingswerken opent restaurant Tabernakel donderdag de deuren. Uitbaters Kim en Steven maar ook Stevens broer Bart zijn meer dan enthousiast om na een periode van zware verbouwingswerken de deuren van het nieuwe restaurant te kunnen openen. “Samen hebben we toch al wat horeca-ervaring achter de rug”, vertelt Kim. Ze werkte vier jaar in restaurant The Lake in het naburige Keerbergen. Het is ook daar dat ze Steven ontmoette. “Ik heb dertien jaar in The Lake gewerkt, maar we wilden graag onze eigen zaak. Een zaak waar we ons ‘ding’ konden doen”, zegt Steven.

Het interieur van de zaak werd grondig aangepakt.© EVB

Volledige make-over

Een jaar geleden kocht het koppel het pand. “We zijn afkomstig uit Haacht en Zemst, maar we zochten gewoonweg een ideaal pand. Toen deze zaak te koop stond, hebben we niet getwijfeld: pal in het centrum van Bonheiden met veel parkeergelegenheden aan de kerk. Beter was niet denkbaar. We hebben echt wel een tijdje gezocht, ook in Mechelen”, zegt Kim.

Van het vorige interieur blijft geen spaander over. Ook de ingang van de zaak werd verplaatst naar de Schoolstraat. “Hierdoor is er minder hinder van het doorgaand verkeer en hebben de klanten steeds een mooi zicht op het Kerkplein. We bouwden langs de kant van de Schoolstraat aan de inkom ook een sas, waardoor er geen tocht mogelijk is”, legt Steven uit.

Kim, Steven en Bart aan de kookpotten.© EVB

Keuken

Broer Bart staat met Steven in de keuken. “Het is moeilijk om onder één noemer het type keuken dat we serveren te typeren. Belgisch, dat zeker. Al gebruiken we ook veel Aziatische ingrediënten”, verklapt Steven. Afgelopen zondag mochten ingewijden en leveranciers de spits afbijten en komen proeven tijdens een openingsreceptie. “Iedereen die aan dit project heeft meegewerkt, is bijzonder hulpvaardig en creatief geweest. We zijn hen erg dankbaar”, zegt Kim.

Het koppel vond naar eigen zeggen de ideale locatie.© EVB

Het koppel hoopt stiekem dat klanten uit The Lake ook de weg vinden naar Bonheiden. “Er zijn alvast enkele reservaties van oude klanten uit Keerbergen”, bevestigt Kim. Steven vult aan: “Kim kent in de regio haast iedereen, en dat is een voordeel. Wanneer Kim een brood gaat kopen, is ze vaak een uur weg. Die gave om sociale contacten te leggen, is alleen maar een voordeel.”

www.tabernakel.be

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners