De opkomst voor de Provinciale Staten-verkiezing is normaal niet groot, maar dit jaar is het wél druk aan het stembureau. “Klassiek zijn de oudere mensen trouwe CDA-stemmers, wat bij jullie CD&V is, zeg maar. Maar volgens de peilingen stappen veel stemmers over op BBB”, klinkt het in Zundert.© Robin Fasseur

DE GRENS. ‘Boerenpartij’ BBB maakt van stikstof het thema van Nederlandse verkiezingen: “Ik durf niet altijd te zeggen dat ik niet voor BBB ben”

Meestal zijn de Provinciale Staten-verkiezingen in Nederland niet zo ‘populair’. Dit jaar bewijst het tegendeel. Zelfs in het landelijke Zundert, net over de grens, waar normaal gezien weinig opkomst is voor de provincieverkiezingen. Dit keer overheerst het stikstofdebat en zou partij BBB (BoerBurgerBeweging) wel eens sterk kunnen scoren, vooral in Noord-Brabant. “Het is héél druk”, klinkt het in het stembureau bij onze noorderburen. In Zundert zorgt het voor sterke, maar ook uiteenlopende meningen. “Voorheen hingen er grote CDA-affiches, nu zie je alleen maar BBB.”

Britt Peeters

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners