© ATV

Op- en afrit Deurne en kruispunt Sportpaleis sluiten (opnieuw) tijdens weekend van 25 en 26 maart: enorme drukte verwacht

Deurne -

Het is weer zover, dus wees gewaarschuwd. De op- en afrit van Deurne en het kruispunt van het Sportpaleis gaan opnieuw dicht. Dit keer op zaterdag 25 en zondag 26 maart. Je moet dan de omleiding volgen via Merksem, Borgerhout en Wommelgem. En zaterdag wordt er een enorme drukte verwacht, want zowel in het Sportpaleis als in de Lotto Arena zijn er evenementen.

De op- en afritten worden afgesloten ter voorbereiding van het verschuiven van het kruispunt Sportpaleis. Het kruispunt moet verschoven worden omdat voor de Oosterweelwerken kabels en leidingen verlegd moeten worden. Daarom worden de rijbanen van de Schijnpoortweg vanaf april onder één pijler van het viaduct van de R1 gebracht. Het kruispunt Sportpaleis wordt zowel voor auto’s als fietsers en voetgangers verschoven om plaats te maken voor de Oosterweelwerken. 

Kom je van de Bisschoppenhoflaan in Deurne en wil je naar Antwerpen centrum? Dan volg je een omleiding via de Lakborslei en de Turnhoutsebaan. Moet je naar Deurne en kom je via de Schijnpoortweg of de Slachthuislaan? Je volgt een omleiding via de Noordersingel. Via de Burgemeester Gabriël Theunisbrug kan je tijdens dit weekend nog wel richting Merksem en Antwerpen rijden.

De situatie op zaterdag 25 en zondag 26 maart© rr

Toegang Ten Eekhovelei afgesloten

Van vrijdagavond 24 maart tot dinsdagavond 28 maart zal de zuidkant van het kruispunt Ten Eekhovelei en de Bisschoppenhoflaan afgesloten zijn. Verkeer dat vanuit Antwerpen of Merksem richting Deurne wil rijden, volgt een omleiding via de Vaartkaai. Lokaal verkeer rijdt om via de Lakborslei. De afrit blijft geopend, maar tot 28 maart kan je niet meer via de afrit naar de Bisschoppenhoflaan rijden. Auto’s volgen een omleiding via de Vaartkaai en de brug van den Azijn.

Het kruispunt Ten Eekhovelei-Bisschoppenhoflaan krijgt een nieuwe asfaltlaag. Op dit gedeelte van het kruispunt liggen er nog oude kasseien. De kasseien worden uitgebroken en heraangelegd met asfalt. Zowel fietsers als voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden van 24 tot 28 maart nog steeds passeren. (jas)

Van vrijdagavond 24 maart tot dinsdagavond 28 maart zal ook de zuidkant van het kruispunt Ten Eekhovelei en de Bisschoppenhoflaan afgesloten zijn© rr

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners