De handelaars van de Geitestraat vieren zaterdag feest om hun klanten te bedanken.© Dirk Vertommen

Handelaars vernieuwde winkelstraat geven voor duizenden euro’s cadeaus weg: “Vooruit met de geit!”

Mechelen -

De handelaars van de Geitestraat in hartje Mechelen zijn blij met hun vernieuwde winkelstraat. Om dat te vieren en om hun trouwe klanten te bedanken, organiseren ze zaterdag een feest. Daarbij tonen ze zich van hun gulste kant met hapjes, drankjes en leuke prijzen. “Ja, ‘miserie’ kan ook zijn voordelen hebben. Vooruit met de geit!”

Sven Van Haezendonck

Middenstanders staan nooit te springen voor werken. Iedereen wil natuurlijk graag een mooie winkelstraat, maar daar komt ook hinder bij kijken en daar is niemand happig op. “Dat is in de Geitestraat niet anders. In oktober vorig jaar werd de straat helemaal opengelegd. Met een eindejaarsperiode zonder witte sneeuw, maar met veel bruine modder”, zegt Mia De Smeth van de drogisterij.

Maar, geen kwaad woord in de straat over de Katelijnse aannemer Houwelyckx. “De arbeiders en werfleiders waren erg behulpzaam en heel begripvol”, vertelt Mia. Om die reden werden ze door de handelaars eerder al flink in de watten gelegd. Zaterdag 18 maart van 10 tot 18u is het de beurt aan de klanten. Dan vieren ze in de vernieuwde Geitestraat feest.

Mia De Smeth in haar drogisterij. “De arbeiders en de werfleiders waren erg behulpzaam.”© Sven Van Haezendonck

“Wij willen onze klanten bedanken omdat ze tijdens de werf door de modderpoel zijn gekomen”, zegt Brigitte Buelens van kledingwinkel Poulain Carmin. Zo is er een wedstrijd waarmee er voor duizenden euro’s aankoopbonnen te winnen zijn. Wie zaterdag bij de deelnemende handelaars iets aankoopt, krijgt een degustatiebon cadeau voor hapjes en drankjes.

Bar en eetstandjes

Er is een bar, maar er zijn ook eetstandjes met een barbecue en een degustatie van speciale hespen. “Samen door de ‘miserie’ moeten, kan ook zijn voordelen hebben. Er ontstond een nooit geziene solidariteit tussen de handelaars”, vertelt Mia. Die leidde tot de plannen voor een feestelijke heropening.

Er is ook animatie, onder meer met een goochelaar en kindergrime. Zoals andere straten kunnen ze daarvoor ook rekenen op de steun van handelsorganisatie Mechelen MeeMaken.

LEES OOK. Tien vernieuwde handelspanden op komst in pas aangelegde Geitestraat: “Ze is in volle transitie”

Zelf zijn de handelaars erg tevreden over hun nieuwe winkelstraat. “Ze ziet er heel tof uit. De bankjes maken het gezellig en ze worden al goed gebruikt. Nu nog blaadjes aan de bomen”, vertelt Brigitte. Samen met Karen Teugels runt ze Poulain Carmin zeven jaar. “We zijn hier heel blij.”

Brigitte Buelens en Karen Teugels van Poulain Carmin. “We zijn hier heel blij”, zeggen ze.© Sven Van Haezendonck

Vleesatelier Andries is bijna drie jaar gevestigd in de Geitestraat. “We zijn tevreden dat de stad onze straat onder handen heeft genomen. De duur van de werken viel nog wel mee”, zegt Rudy Andries. Al geeft hij de stad wel graag de raad mee om zulke werkzaamheden in de toekomst niet meer in de eindejaarsperiode te plannen.

“Ik wil ook vragen om het centrum bereikbaar te houden met de auto. Zeker voor handelaars zoals ons die met verse producten werken. Voor de rest is de stad goed op weg om Mechelen nog aangenamer te maken. Ik geloof sterk in de Geitestraat en in de toekomst van de lokale handelaar in de binnenstad”, vertelt Rudy.

Rudi Andries in zijn slagerij. “Ik geloof sterk in de toekomst van de lokale handelaar”, zegt hij.© Sven Van Haezendonck

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners