De school organiseert op zaterdag 18 maart de laatste rondleidingen voor leerlingen en ouders© rr

Villa Cresco start met meertalig onderwijs

Merksem -

Villa Cresco start volgend schooljaar als nieuwe stedelijke secundaire school in Merksem en is pakt meteen uit met het aanbieden van meertalig onderwijs. Leerlingen kunnen er een aantal vakken in een vreemde taal volgen.

Geschiedenis in het Engels of een artistieke opleiding in het Frans. Het zijn maar twee voorbeelden van wat vanaf volgend schooljaar mogelijk is in Villa Cresco. De gloednieuwe school in de Vuurkruisenlaan in Merksem wil de leerlingen zo de spreekdurf van leerlingen een duwtje in de rug geven. “Het concept bestaat al langer, maar wij zijn de eerste stedelijke secundaire school in Antwerpen die het effectief gaat toepassen”, vertelt Jutta Steffanowski, directeur van Villa Cresco. “Onze leerlingen van het eerste jaar kunnen vanaf volgend schooljaar twee lesuren artistieke opvoeding in het Frans volgen. Leerlingen die dit niet zien zitten, kunnen het vak ook in het Nederlands volgen.”

De school zal het aantal lesuren in een vreemde taal stelselmatig verder opbouwen. Vanaf schooljaar 2024-2025 zullen de leerlingen ook lichamelijke opvoeding en geschiedenis in het Engels kunnen volgen.

De school organiseert op zaterdag 18 maart de laatste rondleidingen voor leerlingen en ouders. Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds inschrijven voor deze rondleidingen via de website van de school.

 jas

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners