Jimmy en Keane Schellens verkopen meer dan alleen maar ijsjes.© Chris Van Rompaey

Nieuwe uitbaters De dry Hoedekens breiden assortiment van ijssalon aanzienlijk uit

Lier -

Na de traditionele winterslaap gaat ijssalon De dry Hoedekens in de Rechtestraat in Lier op dinsdag 14 maart weer open. Maar wel met nieuwe uitbaters én met veel meer dan alleen maar ijsjes.

Chris Van Rompaey

Keane Schellens (21) en zijn vriendin Shana Peeters (19) zijn de nieuwe uitbaters van De dry Hoedekens. Ze worden bijgestaan door Keanes vader Jimmy, die als zelfstandig uitbater van twee Panos-winkels het klappen van de zweep kent.

“Ik was op zoek naar een pand om een derde zaak te openen en vond dit ijssalon op het internet”, zegt Jimmy Schellens uit Hoevenen (Stabroek). “Maar ik zat wel met een probleem. Wie zet ik erin als ik dit overneem, want ik kan niet in drie zaken tegelijk staan. Ik heb dan bij Keane gepolst. Die is in juni afgestudeerd en zag dat wel zitten.”

“Het was onze oorspronkelijke bedoeling om enkel ijsjes te gaan verkopen”, pikt Keane in. “Maar omdat mijn vriendin Shana vanaf juni mee op de kar springt, kunnen we ons assortiment aanzienlijk verruimen. Daarom gaan we bijvoorbeeld ook hamburgers, pasta’s, smoothies, Brusselse wafels en verse suikerwafels verkopen. Nu donderdag delen we trouwens gratis proevertjes van de suikerwafels uit.”

Keane bereidt het ijs allemaal zelf. “Voorlopig bieden we een achttal smaken aan. Zodra de zomer nadert, breiden we dat uit tot achttien. Voorlopig beperken we ons tot takeaway, maar we denken eraan om op termijn achteraan een verbruikszaaltje te openen

De dry Hoedekens, Rechtestraat 39 in Lier. Open van dinsdag tot en met vrijdag van 12 tot 21u, op zaterdag van 10 tot 21u en op zondag van 12 tot 20u.

www.facebook.com/DeDryHoedekens

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners