Liz Cornelis verkoopt hoofdzakelijk zelfontworpen kleding.© Chris Van Rompaey

Kinderkledingwinkel mamuse keert na tien jaar terug in straatbeeld: “Met volle moed eraan begonnen”

Lier -

Het goede Lierse ondernemersnieuws komt deze week uit de Rechtestraat. Daar heropende Liz Cornelis haar baby- en kinderkledingwinkel mamuse. Mamuse is dus terug van geweest, want de winkel bevond zich tot een tiental jaren geleden op de Grote Markt.

Chris Van Rompaey

“In de tweede helft van de jaren negentig opende ik mamuse op de Grote Markt, waar nu kaaswinkel Harvey & Hayes gevestigd is. Een tiental jaren geleden besliste ik, omwille van meerdere redenen, om de winkel te sluiten. Maar ik ben altijd eigen kleding blijven ontwerpen. Dat doe ik trouwens al meer dan dertig jaar, samen met Dirk Goossens. Via onze eigen groothandel verkopen we onze kleding aan winkels in binnen- en buitenland”, vertelt Liz Cornelis.

© Chris Van Rompaey

Na tien jaar vond Liz Cornelis de tijd rijp om opnieuw achter de toonbank te gaan staan. “Ik koos een oud, leegstaand pand in de Rechtestraat 6 en heb het helemaal opgeknapt. Door mijn keuze voor Marokkaanse cementtegels behoud ik de authentieke touch. Met volle moed ben ik eraan begonnen, want ik geloof wel in een nieuw, fris elan in het stadscentrum van Lier in het algemeen en de Rechtestraat in het bijzonder. Mensen hebben daar trouwens nood aan, denk ik.”

© Chris Van Rompaey

Wenskaarten

Liz Cornelis verkoopt in mamuse voor een groot deel kleding die ze dus samen met Dirk Goossens ontwerpt. “Onze collectie heet Gold. We ontwerpen niet enkel kleding voor baby’s en kindjes, maar ook katoenen dekens, heel tof voor op de zetel of op een kinderbed. Verder verkoop ik onder meer zakken en knuffels, en door Dirk Goossens ontworpen wenskaarten, schriftjes en blocnotejes. Die zijn ideaal al cadeautje.”

“De nieuwe winkel is nu tien dagen open en ik ontving niets dan enthousiaste reacties. Ik heb af en toe zelfs klanten van vroeger teruggezien. Die kochten toen kleding voor hun kinderen en nu komen ze iets zoeken voor hun kleinkinderen. Ik hoop dat nog vele zelfstandige ondernemers mij gaan volgen en ook een kleine, exclusieve winkel openen. Zo kan onze binnenstad weer volop herleven”, benadrukt Liz Cornelis.

Mamuse, Rechtestraat 6, open van woensdag tot en met zaterdag van 11 tot 18u

www.instagram.com/mamusemamuse

© Chris Van Rompaey

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners