Jason Adesanya (rood) probeert Leander Beirlant af te houden.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Jason Adesanya en Lyra-Lierse boeken 9 op 9 na zege tegen Berchem: “Alles kan plots nog”

Lyra-Lierse leeft op een roze wolk na een 1-3-zege zaterdagavond tegen Berchem Sport. Voor het eerst behaalden de Pallieters drie overwinningen op rij en het team zit vol vertrouwen. “Alles kan plots nog. Wie had dat een maand geleden gedacht?”, glunderde aanvaller Jason Adesanya na afloop.

In een dol openingshalfuur hadden beide ploegen een handvol doelkansen. Jordy Peffer bracht de bezoekers snel op voorsprong met een knap vluchtschot. “Met mijn openingsdoelpunt zaten we al snel op rozen en voelden we ons vertrouwen met de minuut stijgen”, zegt de Lyra-Lierse topschutter. “Ondanks onze goede start laten we Berchem even terug in de wedstrijd komen maar al bij al was dit een verdiende overwinning.” Berchem scoorde inderdaad snel tegen maar Lyra-Lierse controleerde de wedstrijd. “Het klopt dat Berchem ook enkele mogelijkheden had. Toch hadden we het, met de steun van onze supporters, allemaal best onder controle”, aldus Peffer.

Na het tweede doelpunt voelde ook spitsbroer Jason Adesanya dat de buit binnen was. “Dat goaltje deed deugd”, gaf de aanvaller toe. “Ik ken één van mijn mindere seizoenen en sukkelde met allerlei kwaaltjes, zodat ik nooit mijn beste niveau haalde. Maar nu kan ik pijnvrij voetballen en voel ik me groeien. De jongste weken leverde ik al een assist af, nu volgde een doelpunt. Misschien gaat het zo wel voor de ganse ploeg. We groeien als team.

Titelkandidaat?

Het is zo’n vreemd kampioenschap, waarin wij ook een bizarre rol hebben opgeëist”, weet Adesanya. “Een maand geleden leken we veroordeeld tot een figurantenrol in deze reeks. Maar na de puntendeling bij City Pirates hadden we een heel open groepsgesprek en dat heeft velen de ogen geopend. We trainden scherper, maar er werd ook opnieuw gelachen. Waar we voorheen in moeilijke momenten als team uit elkaar vielen, namen we de voorbije weken net samen de vuist op. Dat heeft voor de ommekeer gezorgd, ”

Of dit Lyra-Lierse dus een titelkandidaat is, zal de komende weken moeten blijken. Het seizoen nadert zijn ontknoping en de kloof met de leiders is nog niet gedicht. “We zitten in de juiste flow en kijken vol naar de top van het klassement”, aldus een ambitieuze Jordy Peffer. De titel of promotie, het maakt niet uit maar zoals ik het nu zie, voel ik dat we nauwelijks nog te stoppen zijn”

Nu is het belangrijk voor Lyra-Lierse nu om zich komend weekend niet te verslikken in Pepingen-Halle op het eigen Doelvelden. “Geloof me, wij zullen niemand onderschatten”, waarschuwt Adesanya nog. Trouwens, tegen de teams uit de onderste regionen lieten we al flink wat punten liggen. De focus en de wil om te winnen zullen dus opnieuw groot moeten zijn.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners