Een pittig luchtduel tussen Berchem Sport-speler Rik De Kuyffer (rechts) en Cyronn De Wilde.© GOYVAERTS

Berchem Sport gaat in tweede helft kopje-onder tegen Lyra-Lierse (1-3): “Toch tanken we vertrouwen”

In 2de afdeling VV B slikte Berchem Sport zaterdagavond een 1-3-nederlaag tegen Lyra-Lierse. Geel-zwart speelde een sterke wedstrijd, maar kwam vooral in de tweede helft tekort tegen een meer ervaren Lyra-Lierse.

In een dol eerste halfuur hadden beide ploegen een handvol rijpe doelkansen. Jordy Peffer bracht de bezoekers snel op voorsprong met een knap vluchtschot, waarna geel-zwart vrij snel gelijkstelde langs Lars Coveliers. “Dat snelle tegendoelpunt hadden we kunnen voorkomen, maar met mijn gelijkmaker komen we snel terug in de wedstrijd”, aldus Coveliers. “Nadien werd er gestreden voor elke vierkante centimeter.”

De sfeer zat er ook goed in op Het Rooi. De supporters roerden zich door de spelers aan te moedigen en de scheidsrechter te bespelen. Die liet zich dan ook regelmatig betrappen op discutabele beslissingen, ingefluisterd door het joelende publiek. “Maar ook na de rust hebben we een aantal kansen gehad”, gaat Coveliers verder. “Maar Lyra was iets leper of sluwer op de beslissende momenten. Natuurlijk moeten we ook niet flauw doen en toegeven dat Lyra een sterk elftal heeft, met ervaring en talent.”

Een ramp hoeft de nederlaag echter niet te zijn. “Er komen voor ons nu enkele belangrijke weken aan. Met wat we vandaag getoond hebben tegen een prima Lyra-Lierse, kunnen we met vertrouwen naar de volgende opdrachten toewerken. De gretigheid is er en ons voetbal mag gezien worden. Iedereen traint en speelt scherp.” (madc)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners