Ploegmaats feliciteren Mattéo Dejonghe (rechts) na het maken van het openingsdoelpunt.© koen fasseur

Moeizame driepunter voor Nijlen tegen rode lantaarn Witgoor: “Zege op karakter”

Met veel bloed, zweet en tranen heeft Nijlen een belangrijke 2-1-zege in de strijd onderin tegen Witgoor Dessel over de streep getrokken. Mooi om zien was het niet, maar het belangrijkste waren de drie punten voor trainer Sam Vermeulen. “Op karakter hebben we het gehaald”, verklaarde de coach.

Gino Van Looy

“Het eerste half uur vond ik ons niet slecht, maar je zag de stress met de minuut toenemen”, zegt coach Sam Vermeulen. “Tijdens de opwarming viel met Van den Buijs nog een ervaren speler uit, zodat we echt met veel jongeren speelden. In de week probeer ik de druk er zo veel mogelijk af te houden, maar tegen Witgoor waren er veel toeschouwers en de spelers wisten natuurlijk ook wat er op het spel stond. De tweede helft was het gewoon standhouden. We speelden veel te zenuwachtig aan de bal. Onze doelman heeft sterk gepresteerd en iedereen heeft karakter getoond, daardoor hebben we de drie punten ook thuis kunnen houden. Na deze wedstrijd ben ik vooral opgelucht”, aldus de T1.

Lelijke match, mooi resultaat

Ook ancien Jef Luyten besefte dat Nijlen niet zijn beste match gespeeld had, maar wel het gewenste resultaat boekte. “Ik denk dat de tweede helft niet om aan te zien was”, lacht Luyten. “Net na rust misten we wel een heel grote kans. Als die binnen gaat, spelen we misschien wel beter. Maar nu zijn we er geen enkele keer meer uit gekomen. Onze doelman heeft een paar goede ballen gepakt en voor de rest was het verdedigen. Maar als ik eerlijk ben, heb ik liever dit dan de match tegen Diest waarin we wel heel goed spelen en op het einde verliezen met ene strafschop en met lege handen achter blijven. Lelijke matchen als deze zitten er ook tussen en het belangrijkste is dan dat je de drie punten pakt. Op het einde van het seizoen stop ik ermee, maar ik wil Nijlen in derde houden. Ik wil niet eindigen met een degradatie. Met deze zege hebben we een heel goede stap richting het behoud gezet. We zijn er nog niet helemaal, maar de redding komt nu wel dichtbij”, kijkt Luyten hoopvol naar de toekomst.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners