© BELGA

Nene en Vaesen zorgen voor eerherstel, Westerlo staat stapje dichter bij Europe Play-offs

Een efficiënt Westerlo heeft zich hersteld van de pijnlijke uitschuiver op het veld van Standard. De voorsprong aan de rust was gevleid, maar Nene leidde de Kemphanen met een kwieke invalbeurt naar een verdiende 3-1-zege. De Europe Play-offs komen nu wel heel dichtbij.

Kersten Steurbaut

LEES OOK. ONS OORDEEL. Een welverdiende 9 voor Vaesen, gouden invalbeurt van Nene

Met een gelukje en op een diefje. Het is de beste manier om de voorsprong van Westerlo bij de rust te omschrijven. De 1-0 in de vierde minuut van de toegevoegde tijd kwam er met heel wat meeval. Aan de tweede paal miste Vaesen op een hoekschop van De Cuyper zijn schot, maar via het been van Watanabe belandde het leer toch nog tegen de touwen.

Het was pas de tweede keer dat Westerlo voor rust in de buurt van het West-Vlaamse doel kwam, al kon het schotje van Madsen in het openingskwartier doelman Vandenberghe nooit in verlegenheid brengen. De thuisploeg had wel meer balbezit, maar de geel-blauwe combinaties misten finesse, scherpte en diepgang. Te veel misverstanden, te veel onnodig balverlies.

Het had na 45 minuten even goed 0-1 kunnen staan. Niet dat de bezoekers uit Kortrijk zo flitsend voetbalden. Allesbehalve. Smaakmaker Selemani viel alleen op door… zich te blesseren na een tuimeling over een reclamepaneel. Ongelukkig maar ook wat knullig.

In het derde kwartier kwam Westerlo twee keer goed weg. Een schot van De Neve likte de buitenkant van de paal. Een waarschuwing die niet iedereen wakker schudde. Bolat speelde het leer nonchalant in de voeten van Kadri, maar ontsnapte een tweede keer. De Algerijn was te verrast en mikte zijn poging onbegrijpelijk binnen het bereik van de vallende Turkse doelman.

De Cremer fluit VAR terug

Na de pauze kregen we wel een aangenaam kijkstuk voorgeschoteld. Een onbegrijpelijke VAR-tussenkomst zorgde eerst nog voor opschudding. Een kopbal van Chadli belandde tegen de bovenarm van Joao Silva, maar de Portugees hield zijn arm strak tegen het lichaam. Toch werd Wesli De Cremer naar het scherm geroepen, maar die oordeelde terecht dat er geen vuiltje aan de lucht was.

© BELGA

Westerlo had echter geen strafschop nodig voor een tweede doelpunt. Invaller Nene liet zich meteen opmerken en schotelde Vaesen de 2-0 voor. Deze keer had de aanvaller geen Kortrijkse hulp meer nodig om de netten te doen trillen.

Kortrijk knokte wel, maar het toonde zich veel minder efficiënt in de zone van de waarheid. De aansluitingstreffer van Bruno, na overhaast en slecht uitvoetballen van Bolat en Nene, deed Jonas De Roeck en co even opschrikken, maar een frisser voetballend Westerlo trok de wedstrijd nu helemaal naar zich toe.

De sleutelrol was voor Nene. De Malinees stuitte op een snelle tegenstoot nog twee keer op een uitstekende Vandenberghe, maar kroop even later dan maar opnieuw in de rol van aangever. Eerst draaide hij de West-Vlaamse verdedigers tureluurs, om dan de 3-1 op het hoofd van Vaesen te schilderen. Twee assists in vijftien minuten, er zijn invallers die minder impact hebben.

Europe Play-offs

Westerlo herstelt zich zo van de ondermaatse prestatie van vorige week op Sclessin en blijft zo dit seizoen ongeslagen tegen West-Vlaamse tegenstanders (22 op 24). In de strijd om de Europe Play-offs heeft het nu een voorsprong van zes punten op de negende plaats. Dat zou niet meer mogen mislopen, toch?

LEES OOK. REACTIES. Westerlo-coach De Roeck: “Verdiende overwinning na moeilijke wedstrijd”

© BELGA

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners