Zelfstandig uitbater Bieke Van den Brandt in de nieuwe Burger King in de Bruul. “Mechelen is nieuw voor mij, maar ik kijk er naar uit”, zegt ze.© Dirk Vertommen

Burger King draait proef voor opening in Mechelse Bruul: “Crashtest om te zien of alles vlot draait”

Mechelen -

Het nieuwe restaurant van Burger King in de Bruul in Mechelen opent woensdag 15 maart de deuren voor het publiek. Alles is klaar. Om zeker te zijn dat alles vlot werkt, draait het restaurant maandag al even proef met gesloten deuren. “Zo’n crashtest doen we altijd, maar we hebben er alle vertrouwen in”, zegt Bieke Van de Brandt, zelfstandig uitbater van het hamburgerrestaurant.

Sven Van Haezendonck

Met de opening van Burger King is er voor het eerst in lange tijd opnieuw een hamburgerrestaurant in de bekendste winkelstraat van Mechelen. Franchisenemer Bieke Van den Brandt runt in de provincie Antwerpen al verschillende fastfoodtenten. De Mechelse Burger King is na de vestiging op de Liersebaan in Zandhoven voor haar de tweede.

“Zelf ben ik afkomstig van Kasterlee en Mechelen is nieuw voor mij, maar ik kijk er naar uit. De charme van de Bruul is mening shopper natuurlijk bekend. We verwachten dat veel passanten de weg vinden naar ons restaurant, zeker ook studenten. Op zaterdag rekenen we op de bezoekers van de wekelijkse markt”, vertelt Bieke Van den Brandt.

132 zitplaatsen

In het compleet nieuwe restaurant, ooit een sportwinkel van United Brands, is er plek voor 132 klanten. “Wij werken met acht digitale schermen om te bestellen, maar we zorgen wel voor bediening aan tafel. Leuk zijn ook onze twee Coca-Cola Freestyle machines. Door enkele drukken op het scherm kan je meer dan honderd smaken combineren in je frisdrank”, zegt Bieke.

Op de plek waar ooit United Brands gevestigd was, vind je vanaf woensdag Burger King.© Dirk Vertommen

Voor haar is het restaurant in Mechelen het eerste in een binnenstad. “Toen we de vraag kregen om hier te investeren, heb ik niet lang getwijfeld. In eerste instantie wist ik nog niet dat dit een vestiging zonder drive-in zou worden. Dat vraagt een iets andere organisatie. Zo zetten we ’s avonds in op thuislevering”, legt Bieke uit.

Zestig medewerkers

In Burger King Mechelen gaan zo’n zestig mensen aan de slag, twintig personeelsleden en een veertigtal studenten. “Het lijdt geen twijfel dat ook bij de Maneblussers onze geliefde Whopper vlot over de toonbank zal schuiven. Ons team staat nu al te popelen om klanten op hun wenken te bedienen”, zegt Bieke.

Maandag draait het restaurant al even proef met gesloten deuren. “We organiseren dan een crashtest om te zien of alles vlot draait, van de werking van de bestelschermen tot de bediening”, vertelt Bieke. Honderd duo’s konden zich daarvoor kandidaat stellen, maar de inschrijvingen zijn afgelopen.

Er staan acht digitale schermen, waarop je onder meer de bekende Whopper kan bestellen.© Dirk Vertommen

Burger King in de Bruul 97 in Mechelen opent woensdag 15 maart de deuren. Het restaurant is van zondag tot en met donderdag open van 10.30 tot 22u, op vrijdag en zaterdag tot 23u. “We kijken er enorm naar uit om de eerste klanten te ontvangen op deze unieke locatie.”

Daarmee is het complex, ooit speciaal gebouwd voor Media Markt, volledig ingevuld. Voor korte tijd weliswaar, want Decathlon sluit zijn sportwinkel eind deze maand. Dan komt er opnieuw een grote winkelruimte vrij in het gebouw.

LEES OOK. Decathlon in Mechelse Bruul sluit na drie jaar de deuren: “De winkel draaide geen verlies, maar de omzet was onvoldoende groot”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners