© BELGA

Koningspaar bezoekt vzw Quinquet in Soignies

Koning Filip en koningin Mathilde hebben donderdag een bezoekje gebracht aan de vzw Quinquet, een centrum voor sociaal-professionele integratie. Het bezoek kadert in hun tour door de provincie Henegouwen.

Belga

“Het maatschappelijke doel van de vzw interesseerde hen. We bieden verschillende diensten aan en bereiken verschillende doelgroepen. Dat vond het paleis belangrijk”, zegt Cerise Laby, communicatieverantwoordelijke van de vzw. “Ons integratiecentrum heeft onder meer een vorming over schoonmaak, catering, loodgieterij, parken en tuinen... . We beschikken daarnaast over een sociale taxidienst, die kansarmen of gepensioneerden begeleidt bij diverse uitstapjes. Ook is er een centrum voor expressie en creativiteit, waar we cursussen geven voor kinderen en volwassenen”, vertelt de communicatieverantwoordelijke.

Het koninklijk bezoek aan Soignies volgde op een bezoek aan de steengroeve Carrières du Hainaut. Aan het einde van de ochtend namen de koning en de koningin de tijd om de bevolking te ontmoeten aan het stadhuis van La Louvière.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners