Het gemeentelijk sportcentrum Doelvelden.© RR

Geen pottenkijkers welkom op infomoment over nieuwe sporthal

Berlaar -

Het gemeentebestuur van Berlaar organiseert dinsdagavond een infomoment voor de buurt over de bouw van een nieuwe sporthal. Pottenkijkers zijn niet welkom: geen andere inwoners, geen gemeenteraadsleden, geen journalisten.

Chris Van Rompaey

Zonder bezwaarschriften en eventuele beroepen start de bouw van de nieuwe sporthal in het gemeentelijk sportcentrum aan de Welvaartstraat in september. Het project bestaat uit een sporthal met drie volwaardige basketbalterreinen en een afzonderlijke gevechtssport- en danszaal. Maar er komen ook buitensportvelden met een bmx parcours, loopomloop, outdoorfitness, petanque, twee beachvolleybalvelden en een duveltjesveld.

Late brief

Het gemeentebestuur wil de plannen, die vastliggen, dinsdagavond toelichten aan de dichtste buren van het sportcentrum. “De omwonenden werden per brief op vrijdag 3 maart uitgenodigd en ze moesten de gemeente voor 3 maart, jawel, laten weten of ze aanwezig zouden zijn. Een uitnodiging in de bus droppen vlak voor het weekend en slechts enkele dagen voor de infovergadering, lijkt op opzet. Het is niet de eerste keer dat we dat vaststellen”, zegt gemeenteraadslid Koen Kerremans (Groen).

Burgemeester Walter Horemans (CD&V) geeft toe dat de brieven laattijdig bezorgd werden, omdat de communicatieambtenaar in ziekteverlof was. De brief was nochtans al twee weken klaar. “Dit infomoment is trouwens enkel bedoeld voor de onmiddellijk omwonenden van ons sportcentrum. Hooguit een dertigtal gezinnen dus. We gaan hen de plannen toelichten, zodat ze hun bezorgdheden kunnen uiten en vragen kunnen stellen. Een openbare infoavond voor de hele bevolking volgt later nog.”

Koen Kerremans gelooft er niet veel van. “Het is de zoveelste keer dat een zieke ambtenaar als excuus wordt gebruikt. Ik geloof dat al lang niet meer. Je hebt geen idee hoe wij als gemeenteraadsleden worden behandeld. Een schande!”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners