© ATV

De Lijn vernieuwt sporen en wissels in Belgiëlei

Antwerpen -

De Lijn begint eind maart met het tweede deel van de vernieuwing van de traminfrastructuur in de Belgiëlei tussen de halte Lange Leemstraat en de in- en uitgang van de premetro. Alles zou klaar zijn tegen eind 2023.

Sacha Van Wiele

Om de hinder te spreiden, werden de werken in de Belgiëlei in twee delen uitgevoerd. “Het eerste deel werd uitgevoerd in 2020”, zegt Lydia Peeters (Open Vld), Vlaams minister van Mobiliteit. “Op 27 maart starten de werken aan het gedeelte tussen kruispunt Lange Leemstraat en de in- en uitgang van de premetro. De oude tramsporen en tramwissels worden vervangen door nieuwe.”

De werken worden uitgevoerd in drie fases. De eerste fase loopt tot en met 25 juni. In elke rijrichting wordt een rijstrook afgesloten. Ook de doorsteek aan de Charlottalei gaat dicht. Er komt een keerlus voor het verkeer evenals een aparte voetgangersoversteek. De tram blijft rijden.

Fase 2 is van 26 juni tot en met 8 september. De straat wordt volledig afgesloten in beide richtingen. De tram blijft rijden, met uitzondering van één weekend. Er is tijdens deze fase een omleiding voor de bussen. In het verlengde weekend van 8 tot en met 11 juli zullen geen trams rijden op de Belgiëlei. Dit heeft gevolgen voor de tramlijnen 2, 4, 6, 7 en 15.

De laatste fase is van 9 september tot en met 24 november. De straat is weer volledig open voor het verkeer. De haltes Lange Leemstraat worden afgesloten en er komen tijdelijke haltes in de onmiddellijke omgeving.

De bewoners en handelaars worden op de hoogte gebracht via brieven. Voor de voetgangers wordt beperkte hinder verwacht. Afhankelijk van waar er gewerkt wordt, volgen fietsers een plaatselijke omleiding. Ook voor het gemotoriseerde verkeer worden er omleidingen ingericht. (svw)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners