© ATV

Koningin Mathilde geniet vanop eerste rij van dansgala Wim Vanlessen: “Een heel mooie avond”

Antwerpen -

De Koningin Elisabethzaal stroomde maandagavond vol voor het feestelijk dansgala ‘Time to Dance’. Organisator en curator Wim Vanlessen haalde een heel aantal internationaal gerenommeerde dansers en gezelschappen naar Antwerpen. Maar vooraleer zij de bühne betraden, ging alle aandacht uit naar de entree van koningin Mathilde.

Honderden uiterst zorgvuldig opgetutte balletliefhebbers arriveerden maandagavond vol verwachtingen op het Astridplein. Op ‘Time to Dance’, de dansvoorstelling met aansluitend gala krijgen ze de absolute toplaag van het internationale ballet te zien. 

Koningin Mathilde werd onthaald door Cathy Berx en Wim Vanlessen.© Joris Herregods

Vooraleer de dansers vlijmscherp over de bühne raasden, waren alle ogen gericht op de entree van koning Mathilde. Onder applaus en geflankeerd door onder meer Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), Antwerps gouverneur Cathy Berx en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) betrad de koningin de zaal.

Jan Jambon en Stephanie D’Hose, voorzitster van de Senaat, slaan een praatje met Wim Vanlessen.© Joris Herregods

Hare majesteit zat nog maar goed en wel op haar stoel of Vanlessen nam de micro. ‘This is it’, dixit the voormalig principal dancer van Opera Ballet Vlaanderen. Onder goedkeurend oog van de organisator werden de lichten gedoofd, plantten de toeschouwers zich neer en ging het spektakel van start.

Hare Majesteit mocht vanop de eerste rij toekijken.© Joris Herregods

Een kleine twee uur later daalde de koningin af richting het podium om er achter het rode gordijn de dansers te feliciteren met de geleverde prestaties. Mathilde stak haar bewondering niet onder stoelen of banken: “Amazing. Proficiat, het was een heel mooie avond”, klonk het oprecht. Organisator Wim Vanlessen straalde van geluk. En terwijl de koningin in alle stilte naar de wagen vertrok, stoomde Vanlessen zich klaar voor het slotfeest, de kers op de taart van zijn eerste gala-avond die met verve sloeg. (lava)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners