Bezieler Joren Van Calster is klaar om de eerste oesters te openen in D’Oesterbaar.© Dirk Vertommen

Nieuwe culinaire parel aan Mechels Keerdok: pop-up D’Oesterbaar opent vrijdag de deuren

Mechelen -

Mechelen is binnenkort een culinaire ervaring rijker. Op het terras van het Van der Valk Hotel aan het Keerdok opent vrijdag namelijk D’Oesterbaar. In de pop-up kun je terecht voor oesters en champagne, maar ook voor andere lekkernijen uit de zee. “Het uitzicht op het Keerdok zorgt ongetwijfeld voor een fantastische sfeer”, zegt initiatiefnemer Joren Van Calster.

Stijn Van de Sande

Joren Van Calster (24) startte ongeveer anderhalf jaar geleden met een oester- en champagnebar in Kampenhout. “Ik heb jarenlang als jobstudent gewerkt in een oester- en mosselwinkel”, zegt hij. “Zo leerde ik de kneepjes van het vak en ontdekte ik de liefde voor alles wat met de zee te maken heeft. De tijdelijke oesterbar in Kampenhout was al snel een succes, waarna er een tweede editie kwam. In januari liep de overeenkomst daar af en ging ik op zoek naar een andere locatie.”

Die vond Joren uiteindelijk op het terras van het Van der Valk Hotel aan het Mechelse Keerdok. “De winterbar van Van der Valk is intussen opgekraamd en het zomerterras staat er pas vanaf mei”, zegt Van Calster. “De ruimte wordt dus een tijdlang niet gebruikt. Dat is ideaal om D’Oesterbaar voor het eerst uit te proberen in Mechelen. We zijn ervan overtuigd dat het ook in de Dijlestad een groot succes kan worden, want de eerste reacties zijn al positief.”

De oesterbar opent op het terras van het Van der Valk Hotel in Mechelen.© Dirk Vertommen

“De locatie is alleszins geweldig”, klinkt het. “Op het terras heb je een hele dag zon en het uitzicht op het water van het Keerdok zorgt ongetwijfeld voor een fantastische sfeer. Bovendien is de plek makkelijk te bereiken met de fiets, kun je parkeren in de nieuwe Parking Keerdok en ligt het stadscentrum op slechts een tiental minuutjes wandelen. Ik kreeg al van heel wat mensen te horen dat ze zeker langskomen wanneer ze in Mechelen zijn. Het is fijn om op die manier van start te kunnen gaan.”

Toegankelijk

De pop-up oesterbar biedt in restaurantopstelling plaats aan zo’n 75 gasten. In receptieopstelling kan dat aantal opgetrokken worden tot ongeveer honderd bezoekers. Zij kunnen er genieten van heel wat lekkers uit de zee. “We hebben zeker niet alleen oesters met champagne”, zegt Van Calster. “Ook voor een stukje zalm of een garnaalkroket kun je bij ons terecht. Telkens in de vorm van tapas. We houden het bewust toegankelijk voor iedereen. Maar oesters zijn wel de specialiteit van het huis. In Kampenhout openden we er al meer dan achttienduizend.”

Oesters en champagne zijn de specialiteit van het huis.© Dirk Vertommen

D’Oesterbaar opent op vrijdag 10 maart de deuren. Vanaf dan is de bar telkens open van donderdag tot en met zondag. Op donderdag en vrijdag is dat vanaf 17u tot respectievelijk 23u en 24u. Op zaterdag en zondag opent de bar om 12u en sluit om respectievelijk 24u en 20u. Ook bedrijven kunnen er gebruik van maken. In samenspraak met de uitbaters kan er voor hen ook op andere dagen geopend worden. Op 30 april sluit D’Oesterbaar opnieuw haar deuren.

www.facebook.com/doesterbaar

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners