De politie verspreidde camerabeelden van de verdachten.

Politie op zoek naar daders en buit van brutale home invasion in Boechout

Politie en parket zijn op zoek naar twee daders van een home invasion bij een juwelenontwerpster in de Toeffelhoek in Boechout.

Sam Reyntjens

Twee mannen drongen op woensdag 14 december 2022 tussen 19.10 en 19.40u via de tuin de woning van het slachtoffer aan de Toeffelhoek in Boechout binnen. “Ze bedreigden de juwelenontwerpster met een mes en pepperspray, hielden haar in bedwang, knevelden haar, sloegen haar, bedreigden haar met de dood en stalen uiteindelijk de inhoud van haar kluis, met name juwelen”, zegt de politie in een opsporingsbericht dat maandag verspreid werd. Het slachtoffer getuigde eerder in Gazet van Antwerpen over de home invasion, ze omschreef de feiten als een nachtmerrie.

LEES OOK. Juwelenontwerpster slachtoffer van brutale home invasion: “Ze riepen constant dat ze mij gingen vermoorden”

Op camerabeelden van de woning zijn twee verdachten te zien, de politie is op zoek naar mensen die hen herkennen of er meer informatie over hebben. Ze spraken Engels met het slachtoffer en een andere taal onderling. Verdachte 1 is ongeveer 1,75m lang en struis gebouwd. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een buff met gaten ter hoogte van de ogen, een donkere donsjas, een zwarte joggingbroek, zwarte sportschoenen en zwarte, leren handschoenen.

Verdachte 2 is groter dan verdachte 1, tussen 1,80m en 1,90m en normaal gebouwd. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte bivakmuts, een zwarte jas met een fluorescerend stuk ter hoogte van de linkerzak, een zwarte broek, zwarte sportschoenen en zwarte handschoenen.

De speurders zijn op zoek naar getuigen die op het ogenblik van de feiten verdachte handelingen hebben gezien of die camerabeelden ter beschikking hebben in de buurt van de Toeffelhoek.

Bij de overval werden verscheidene juwelen gestolen die tot op heden nog niet zijn teruggevonden. “De meeste gestolen juwelen zijn gegraveerd met een AU750-stempel en een unieke meesterstempel. Kreeg u deze juwelen te koop aangeboden of hebt u meer informatie over deze juwelen, gelieve contact op te nemen met de politie”, klinkt het in het opsporingsbericht.

De juwelen hebben een uniek meesterstempel.© rr

Hebt u meer informatie over deze zaak, neem dan contact op met de speurders via het gratis nummer 0800 30 300 of via het tipformulier van de federale politie.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners