Akram Tourki (rechts) en Turnhout moesten met lege handen naar huis. “Niet tevreden met dat ene punt uit de laatste twee wedstrijden”, aldus Mossel.© Mpics

Berchem doorbreekt reeks van Mike Mossel bij Turnhout: “We moeten elke week 110% zijn”

Vier wedstrijden op rij had KFC Turnhout niet verloren onder trainer Mike Mossel. In de zespuntenwedstrijd tegen Berchem kwam een einde aan die reeks. “Berchem was gretiger”, legt Mossel de vinger op de wonde. “Dat zou niet mogen.”

De bezoekers startten feller aan de wedstrijd. “Niet dat het supergrote kansen opleverde”, doet Turnhout-trainer Mike Mossel zijn verhaal van de wedstrijd. “Maar ik merkte dat Berchem agressiever was in de eerste 25 minuten en bij ons het tempo te laag was. We kregen twee grote kansen en bij de bezoekers wrong De Kuyffer een mogelijkheid de nek om. Na de rust faalden we opnieuw in de afwerking. Als je de kansen niet afmaakt, heb je een probleem. We kregen dan ook het deksel op de neus. Aan de 0-1 van Berchem ging een grote fout bij ons vooraf, waardoor we even van slag waren. Helaas slikten we nog een tweede doelpunt. Wie op voorhand had gezegd dat we een reeks van tien op vijftien zouden neerzetten, had daarvoor getekend. Maar met dat ene punt uit de laatste twee wedstrijden, ben ik niet tevreden. 80 of 90% zijn, is niet voldoende. We moeten elke week 110% zijn. We werken hard, de sfeer is goed en we zullen in de resterende negen wedstrijden top moeten zijn”, benadrukt Mossel.

In volle degradatiestrijd maakt KFC Turnhout ondertussen werk van de contractverlengingen. “Jef Coeckelbergs, Senne De Fré, Berne Jacobs en Akram Tourki zoeken aan het eind van dit seizoen sowieso andere oorden op”, vertelt sportief verantwoordelijke Jelle Van Litsenborg. “Maar met Milan De Schutter, de beloftevolle doelman van Vosselaar, en Timo Regouin hebben we onze eerste twee versterkingen beet.”

Met enkele spelers lopen nog onderhandelingen over een verlengd verblijf. “Ik hoop dat we gesprekken met Louis Coeckelbergs, Karim El Mediouni, Reva Kreekels, Emmanuel Verwaest en Sepp Versmissen snel kunnen afronden. Lars Adriaensen en Sam Schepers hebben recent bijgetekend en ook met routinier Tom Proost bereikten we een nieuw akkoord. Van onder meer Daan Broeckx, Sander Geenen, Thibeau Hermans, Ward Verwerft en Thomas Wils was al eerder geweten dat ze aan boord blijven. Owen Mossel en Wannes Van Beek schuiven door vanuit de beloften.” (bdh)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners