De nieuwe winkel: Studio Play.© joris herregods

Rewind, Play en Forward gaan verder als één winkel in groot pand in Kammenstraat

Antwerpen -

De drie Antwerpse winkels Rewind, Play en Forward zijn voorgoed verleden tijd. Althans in hun huidige vorm. Eigenaars Liesbeth Wouters (42) en Stijn Gilles (44) brengen vanaf 1 april het aanbod van de drie zaken onder in één grote, nieuwe winkel in de Kammenstraat, dit onder één vlag: Studio Play.

Ellen Bogaert

Dertien jaar geleden pionierden Liesbeth en Stijn op het Antwerpse Zuid met Rewind, een winkel vol duurzame interieur- en lifestyleproducten. Het was nog een tijdperk waar termen als upcycling, ecodesign en duurzaamheid nog lang niet zo bekend en hip waren als vandaag.

Twee jaar na de opening van Rewind breiden ze uit met de kinderwinkel Play. De shop vol duurzame producten voor de kleinsten verhuist maar liefst drie keer, telkens naar een grotere oppervlakte, om in 2017 te eindigen met de huidige winkel in de Kloosterstraat. In 2021 opent het duo in diezelfde straat Forward, een duurzame kinderschoenenwinkel waarmee ze een gat in de Antwerpse markt vullen.

Liesbeth Wouters (42) en Stijn Gilles (44).© joris herregods

De symbooltjes van de afstandsbediening – Rewind, Play en Forward – moeten samen één duidelijk verhaal vertellen. Elk icoon staat voor een ander doelpubliek of productsegment. Alleen is dat voor de eindklant soms niet zo duidelijk. “Die zag steeds drie aparte winkels en had niet altijd door dat er een link was”, vertelt Liesbeth. “Ook logistiek was het telkens weer een puzzel om vanuit drie verschillende locaties te werken.”

Kleurrijk interieur.© joris herregods

Met hun nieuwe filiaal in de Kammenstraat brengen ze nu het aanbod van hun drie voormalige winkels samen onder één dak én naam: Studio Play. “Het winkelpand in de Kloosterstraat nummer 80 houden we ook nog, maar dat krijgt een compleet andere invulling. We gaan er ons grootste kinderkledingmerk Bobo Choses samen met andere premium kledinglabels in de kijker te zetten.”

Winkel vol kleur

Een andere reden voor de verhuis is de locatie. “Hoe je het ook draait of keert, de Kloosterstraat en Riemstraat liggen verder van het Antwerpse winkelcentrum. De Kammenstraat is commercieel veel interessanter”, gaat Liesbeth verder. “Het is een bekende straat waar nog steeds ruimte is voor kleinere, creatieve winkelformules. Ook staat de Kammenstraat bekend voor het aanbod aan trendy schoenen, wat dan weer aansluit bij ons groot assortiment aan kinderschoenen.”

Een speelruimte voor kinderen.© Joris Herregods

Studio Play zal kunnen genieten van maar liefst 500 m² winkeloppervlakte. “Het is een hoekpand met een ruime vitrine waar we ons complete aanbod aan de buitenwereld kunnen tonen: van interieur tot kinderkleding en -schoenen. De focus in Studio Play ligt vooral op het assortiment voor kinderen en baby’s, want dat blijft groeien. Uiteraard blijven we heel wat van onze bestsellers voor volwassenen en tieners verkopen.”

Voor de inrichting werkte het koppel samen met de Leuvense architecten Studio Boîte. “We waren maar liefst anderhalf jaar bezig met het uitdenken van het concept en de voorbereiding”, vertelt Liesbeth. “We wilden een stapje verdergaan in de winkelbeleving van de klant en zijn vertrokken van het idee van een baby die zijn blokken kriskras over de winkel verspreidt. Samen vormen de blokken het logo van Studio Play. Voor de kinderen is er nu ook een speelruimte.”

Curator van duurzaamheid

Ondanks de verhuis en naamwisseling blijven Liesbeth en Stijn trouw aan hun concept. Producten uit massaproductie, een overdaad aan plastic, … het is er allemaal niet welkom. “We gaan voor vernieuwende ontwerpen die ecologisch verantwoord zijn en waar een interessant verhaal achter schuilt”, zegt Liesbeth. “Er is online ontzettend veel aanbod, waardoor het voor de consument soms moeilijk is om door het bos nog de bomen te zien. Daarom willen we als het ware optreden als een curator voor onze klanten.”

Voor wie liever online shopt: ook de webshop krijgt een nieuwe naam én een ander jasje.

De huidige winkels Play en Forward blijven respectievelijk open tot 17 maart. Studio Play zal op 1 april officieel de deuren openen in de Kammenstraat 72, 2000 Antwerpen. Hun winkel in de Kloosterstraat nr. 80 blijft bestaan als tweede filiaal van Studio Play en krijgt een andere invulling. Adres nieuwe webshop: www.studioplay.be

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners