Zulte-coach Leye ging tijdens de bekerwedstrijd in de clash met Van Driessche.© BELGA

Zulte Waregem wil dit seizoen geen matchen meer spelen onder leiding van Bram Van Driessche en Nicolas Laforge: “Foute beslissingen krijgen steeds meer impact op het professionele voetbal”

Ook voor Zulte Waregem is de maat vol. Het optreden van ref Bram Van Driessche en VAR Nicolas Laforge tijdens de terugwedstrijd in de halve finale van de Croky Cup valt heel slecht bij de clubleiding : “Essevee is ontgoocheld en kwaad na de zeer discutabele arbitrage tijdens de wedstrijd KV Mechelen - SV Zulte Waregem.”

Stefan Smet

LEES OOK. Zulte Waregem voelt zich bekocht na rode kaart tegen KV Mechelen: “Inderdaad het failliet van de VAR”

Vooral de fase waarbij Alessandro Ciranni werd uitgesloten na een tackle op Rob Schoofs ligt duidelijk nog zwaar op de maag: “De club accepteert een gele kaart als correcte sanctie voor deze overtreding. Maar tegelijk heeft Essevee totaal geen begrip voor het feit dat verschillende andere fases, waarbij de spelers van Zulte Waregem het slachtoffer waren, onbestraft bleven.”

Daarom stelt het bestuur van Zulte Waregem nu een duidelijk eis aan het Referee Department: “Essevee verwacht dan ook dat Bram Van Driessche en Nicolas Laforge niet langer worden aangeduid bij wedstrijden van Essevee dit seizoen en stuurde hiervoor het nodige schrijven richting de Belgische voetbalbond. Deze actie past in het streven naar een betere en correcte arbitrage in ons voetbal.”

Zulte Waregem met o.a. Jelle Vossen kon geen vuist meer maken na die vroege rode kaart.© Isosport

Daarnaast verwijst de club ook impliciet naar onder meer de fase waarbij Brugge-speler Buchanan vorig weekend ontsnapte aan een rode kaart hoewel de Canadese international een duidelijke elleboogstoot uitdeelde aan Gent-spits Orban: “De club stelt vast dat foute beslissingen door scheidsrechters steeds meer impact krijgen op het professionele voetbal. En dat niet alleen in wedstrijden waarin Essevee betrokken is. SV Zulte Waregem ijvert -al langer dan vandaag- dat het Belgische voetbal zich op een correcte en eerlijke manier verder ontwikkelt.”

LEES OOK. AA Gent verhoogt de druk op Referee Department na VAR-fiasco’s: “Is het onkunde of onwil?”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners