Cinéma Vendôme in Elsene.© BART DEWAELE

Koninklijke Schenking lanceert eigen website

De Koninklijke Schenking heeft een website gelanceerd waarop meer informatie te vinden is over domeinen en erfgoed dat onder het beheer van de Belgische staat valt. Op de website is ook informatie over de organisatie zelf terug te vinden.

mtmBron: BELGA

De Koninklijke Schenking is een zelfstandige openbare instelling die als taak heeft te zorgen voor het beheer, het goede onderhoud en de bewaring van het erfgoed en de domeinen die haar sinds 1930 worden toevertrouwd. De zeven belangrijkste eigendommen die door de stichting beheerd worden zijn het Dudenpark in Vorst, de Cinéma Vendôme in Elsene, de vijvers in Watermaal-Bosvoorde, de Tuinen van de Bloemist in Laken, het BELvuemuseum in Brussel, het Arboretum in Tervuren en de Wellingtonrenbaan in Oostende. 

Op de website vinden bezoekers de geschiedenis van deze en nog talrijke andere domeinen en gebouwen die onder het beheer van de stichting vallen terug. Daarnaast wordt ook dieper ingegaan op plannen voor verduurzaming of activiteiten die op de domeinen worden georganiseerd.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners