© EPA-EFE

Pijnlijk voor Eden Hazard: lezers van huiskrant Real Madrid stemmen Belg als ‘The Worst’ van 2022

Maandag werd Lionel Messi verkozen tot beste speler van het voorbije jaar op The Best Fifa Football Awards. Hoog tijd, vond Marca, om eens te polsen naar wie hun lezers de slechtste vonden.

Vincent Van Genechten

Marca is zowat de huiskrant van Real Madrid en nam dan ook, niet erg verrassend, Eden Hazard op bij de mogelijkheden. Net als onder anderen Harry Maguire (Manchester United), Pierre-Emerick Aubameyang (Barcelona/Chelsea), Kalidou Koulibaly (Chelsea) en Kasper Dolberg (Nice).

“Alle grote prijzen hebben hun ‘slechte’ versie”, aldus de Spaanse krant. “De kwaliteit van de namen op deze lijst staat buiten kijf, maar het is duidelijk dat hun laatste maanden niet de beste waren. Slechte prestaties voor enorme salarissen, een rampzalig WK of zwakke optredens met hun respectievelijke clubs zijn enkele van de voorwaarden om tot de uitverkorenen te behoren.”

Na bijna 15.000 stemmen, was de keuze overduidelijk. Liefst 56 procent koos voor Eden Hazard als slechtste voetballer van 2022, door Marca omgedoopt tot ‘The Worst’. Maguire bekleedt de tweede plek met 14 procent, voor Dele Alli (9 procent), Dolberg en Aubameyang (4 procent).

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners