Bewoners en buren kunnen samen tafelen bij Sint-Mathildis in Boechout.© RR

Woonzorgcampus Sint-Mathildis opent buurtrestaurant: “We hebben veel mogelijkheden om mensen bij elkaar te brengen”

Boechout -

Met zijn buurtrestaurant zet woonzorgcampus Sint-Mathildis uit Boechout een stap om zich meer met de buurt te verbinden. “Ook de tuin zal na een heraanleg worden opengesteld”, zegt buurtcoach Naomi Verlinden.

Filip Spoelders

De 65+-plussers uit Boechout die graag in gezelschap tafelen, zijn voortaan welkom in het buurtrestaurant van wzc Sint-Mathildis aan de Sportveldlaan. Ze kunnen er ’s middags samen eten met de bewoners en met andere Boechoutenaren.

“Het idee om een buurtrestaurant op te starten, komt verder uit het project Zorgzame Buurten. We waren een van de 133 Vlaamse proefprojecten die in 2022 werden aangeduid. Bij Sint-Mathildis werken we op een eiland binnen de gemeente, terwijl we veel mogelijkheden hebben om te verbinden en om mensen bij elkaar te brengen”, licht Naomi toe.

Drinken en eten

Bij aanvang van het project werden bevragingen en een enquête afgenomen bij de bewoners en bij de buren. “Daaruit kwam duidelijk naar voor dat de mensen graag een ontmoetingsplek hadden. Wij hebben de ruimte terwijl mensen bij elkaar brengen met eten en drinken altijd plezant is. Op die manier is ondertussen het buurtrestaurant opgestart.”

Na reservatie zijn de 65-plussers iedere middag op weekdagen van 12 tot 13u welkom. Voor 8,20 euro per maaltijd krijgen ze soep, een warm gerecht en een dessert. “De gasten kunnen tot op de dag zelf reserveren voor hun middagmaal. Ze krijgen hetzelfde menu als die van onze bewoners. Deze maaltijden worden in onze eigen keuken vers bereid.”

Open tuin

Als Zorgzame Buurt wil Sint-Mathildis nog enkele projecten realiseren. “We gaan onze tuin heraanleggen in samenwerking met Regionaal Landschap Rivierenland. Na de aanpassingen zal de tuin ook worden opengesteld voor de buurt. Opnieuw gaan we bij hen een bevraging houden om na te gaan wat ze graag zouden hebben in de tuin. Bij onze bewoners hebben we deze vraag al gesteld.”

Ook de voorbereidingen voor een nieuw buurtfeest in september worden ondertussen stilaan opgenomen. Om aan te schuiven in het buurtrestaurant moeten de gasten zich eerst inschrijven via 03-460.30.10 en wzc.sintmathildis@gza.be.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners