© BELGA

© BELGA

Zo wordt promotie moeilijk: matig Beerschot opent play-offs met brilscore tegen RSCA Futures

De eerste goal van of tegen Beerschot moet nog vallen in de Promotion Play-offs. Tegen RSCA Futures eindigde de match zoals ze begon: 0-0. Beterschap in het spel is een must als de Mannekes de grootste titelkandidaten, RWDM en Beveren, nog willen bedreigen voor promotie.

Yannick Lambrecht

LEES OOK. ONS OORDEEL. Middelmatige cijfers bij inspiratieloos Beerschot

De beloftenploegen kunnen sowieso niet promoveren, maar zijn duidelijk niet van plan om zomaar plaatsen vijf en zes in te nemen in de Promotion Play-offs. Club NXT toonde dat zaterdag al tegen Beveren, ook die van Anderlecht waren gemotiveerd op het Kiel. Ze kwamen er zelfs al eens winnen in de reguliere competitie. Oké, toppers als Duranville en Ait El Hadj zijn intussen vertrokken, maar met onder meer topschutter Stassin en aanvoerder Leoni – regelmatig bij de eerste ploeg – is en blijft dit een waardige tegenstander.

Beerschot maakte in de eerste helft weinig indruk op de jonkies. De verwachte basiself traden aan – zonder de geschorste Konstantopoulos na zijn rode kaart tegen RWDM en mét kersverse papa Sanusi – maar het klikte niet. Te weinig druk in balverlies, te weinig dreiging in balbezit.

Fluitend publiek

Baeten probeerde iets te forceren met zijn snelheid en neus voor de goal, hij knalde de beste kans in het zijnet. Rigo en Thorisson haalden eens uit. Allemaal onvoldoende om op voorsprong te komen. Aan de overkant deed Lathouwers twee broodnodige saves, maar liet hij zich ook (wéér) opvallen met meerdere slechte uittrappen. Het fluitend thuispubliek liet zich telkens duidelijk horen.

Een kwartiertje bezinning in de kleedkamer bracht geen verbetering. Beide doelmannen hoefden zich geen zorgen te maken, want de grote doelkansen bleven lang uit in de tweede helft. Gaandeweg probeerde Wieland dan maar schot in de zaak te brengen met zijn wissels: Sebaoui en later ook Koshi bliezen een frisse wind door de ploeg.

Slotoffensiefje

Voor de echte doelkansen was het wel wachten tot de zeventigste minuut. Een afgeweken schot van Verlinden verdween in het zijnet, de opgerukte Van den Bergh kopte in de handen van Vercauteren. Anderzijds wrong Stassin de beste kans voor RSCA nog de nek om. Het scorebord veranderde niet meer in een onopwindend slot: 0-0.

In de aanloop naar dit openingsduel had Hervé Matthys het nog gezegd: “Zondag winnen of we mogen al een kruis maken over onze titelambities.” Zover gaan we het nog niet drijven. Maar als Beerschot nog wil promoveren, zal het in het verdere verloop van deze play-offs toch uit een ander vaatje moeten tappen.

    In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

    Aangeboden door onze partners