© atv

Bar Chapel keert verrassend terug naar voormalig klooster in Kerkstraat: “Onwezenlijk gevoel, ik kijk ernaar uit”

Antwerpen -

Sanne Van Riel dacht dat vorig jaar het definitieve einde was van haar populaire Bar Chapel aan de Kerkstraat in Antwerpen, maar het lot besliste er nu anders over. De zomerbar opent waarschijnlijk in mei opnieuw de deuren voor een vijfde editie. “Ik kijk echt uit naar de zomer”, zegt uitbaatster Van Riel.

Sacha Van Wiele

LEES OOK. Cohousingsproject ‘Chapel’ terug naar af: vergunning vernietigd

Door de problemen met de vergunning voor het cohousingproject Chapel in het voormalige klooster in de Kerkstraat in Antwerpen Noord komt Bar Chapel deze zomer onverwacht terug. Dat meldt de Antwerpse zender ATV. Uitbaatster Van Riel is dolenthousiast.

Sanne Van Riel.© Victoriano Moreno

Zij hield vorig jaar na de zomer nog een uitverkoop van alle spullen van de zomerbar. Het was normaal de laatste editie.

“Ik ga volgende week nieuwe spullen kopen voor de zomerbar”, zegt Van Riel. “Het geeft mij het gevoel dat ik nieuw leven in de zomerbar kan blazen. Ik kijk zo uit naar de zomer. Toen ik vorige maand het nieuws hoorde dat we terug konden keren naar de Kerkstraat met onze zomerbar gaf dit mij toch wel een onwezenlijk gevoel. Hoe zou ik dat gaan aanpakken? Nu heb ik er veel zin in.”

Aan het concept van Bar Chapel gaat de uitbaatster niet al te veel veranderen. Het is voor haar belangrijk dat er een gezellige, volkse sfeer is en mensen het gevoel hebben van op vakantie te zijn.

“Ik behoud het concept van elke week met een andere cateraar te werken en kleinschalige evenementen te organiseren”, zegt Van Riel. “Misschien komt er een groot openingsfeest. Er zullen misschien een paar nieuwigheden komen, maar ik wil de look and feel van de afgelopen edities echt wel behouden.”

Vanaf wanneer bewoners weer kunnen genieten van Bar Chapel ligt nog niet vast. De zomerbar opent waarschijnlijk ergens in mei en tot eind augustus begin september.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners