Themabeeld© Shutterstock

10.000 gezinnen vragen energiebetaalpauze bij bank

Minder dan 1 procent van de hypotheekeigenaars in ons land klopte de voorbije vijf maanden bij zijn bank aan om betalingsuitstel te vragen als gevolg van de energiecrisis. Dat schrijft De Tijd.

jvhBron: BELGA

Naar aanleiding van de energiecrisis werkte de bankenkoepel Febelfin een oplossing uit waarbij huishoudens die door de energiecrisis in financiële problemen komen een betaalpauze van twaalf maanden kunnen aanvragen voor de kapitaalaflossing van hun woonkrediet. Wie zo’n pauze aanvroeg, mocht niet meer dan 10.000 euro op zijn spaar- of zichtrekening en beleggingsportefeuille bij de bank hebben.

LEES OOK. Vast, variabel of dynamisch: welk energiecontract kies je nu best?

Sinds die regeling op 1 oktober van start ging, hebben 10.441 gezinnen een betaalpauze aangevraagd en gekregen, leren nieuwe cijfers van Febelfin. Dat is een fractie van de ruim 3 miljoen Belgische huishoudens die in januari een hypotheek hadden uitstaan volgens de Beroepsvereniging van het Krediet.

Gemiddeld kregen de aanvragers voor 468 euro per maand uitstel van betaling voor hun krediet. Huishoudens kunnen in principe nog tot eind maart een betaalpauze vragen voor hun woonkrediet, al lijkt de kans klein dat banken zich nog aan veel aanvragen mogen verwachten nu de energieprijzen weer gedaald zijn.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners