© BELGA

Club-coach Parker streng na “onaanvaardbare” Brugse derby, Vanaken: “Dit was geen voetbalmatch”

Weer geen zege voor Club-coach Scott Parker, die in de competitie nog maar eenmaal kon winnen in acht duels. De Engelsman was na afloop van het gelijkspel in de derby (2-2) tegen Cercle opvallend hard voor zijn spelers. “Dit was onaanvaardbaar.”

Maarten Delvaux

LEES OOK. Cercle was baas in Brugse stadsderby, maar Club grijpt wel een punt: blauw-zwart pakt 9 op 24 onder Parker

“Het was gewoon slecht vandaag”, wond Scott Parker er geen doekjes om. “We waren op bijna alle vlakken de mindere. Ik zag veel zaken die ik niet kan accepteren. We moeten echt wakker worden en dat beseffen. Je weet dat je in een derby als deze bepaalde zaken moet brengen. We waren in niks goed genoeg.”

Parker had geen verklaring voor de offday van zijn spelers. “Ik weet niet hoe is kunnen gebeuren. In een derby moet je bepaalde zaken brengen. We wisten dat Cercle ons onder druk zou zetten, maar we slaagden er niet in om daar mee om te gaan. We konden de druk niet aan. Als je dat niet kan, zal het altijd moeilijk zijn om een fundament te leggen. Dit is een wake-up call. Of ik mij zorgen maak? Na vandaag wel. Dit was geen team. We hebben twee stappen achteruit gezet. Maar we gaan dit rechtzetten. Mijn spelers zullen zich geen illusies moeten maken over wat nodig is om een voetbalmatch te winnen. Niet in de Jupiler Pro League, niet in de Premier League of in welke competitie ze ook zouden willen spelen.”

Hans Vanaken gefrustreerd na gelijkspel tegen Cercle: “Dit was geen voetbalmatch”

“Dit was geen voetbalmatch. Dat is gewoon ballen schieten, duels, weinig voetbal en hopen dat ergens die bal goed valt. Dit was een heel vervelende wedstrijd om te spelen. We kwamen twee keer op voorsprong, daar moet je dan wel een overwinning uithalen. Dan moet je proberen die match lelijk over de streep te trekken. Dat is ons niet gelukt. We wisten hoe Cercle speelde, dit was dus geen verrassing. We hebben op training geprobeerd om daar iets tegenover te zetten, maar dat was vandaag moeilijk uit te voeren. Cercle deed het goed. Ze zijn goed in het spel dat ze spelen. Het is moeilijk om je tijdens de wedstrijd nog aan te passen. Keeperstrainer Rob Burch gaf tijdens de match nog extra aanwijzingen voor de stilstaande fases, zodat we de zones goed konden opvangen. Het is jammer dat we dan toch nog een goal pakken op zo’n stilstaande fase.”

© BELGA

Thibo Somers: “Voor de match mijn overleden opa nog om hulp gevraagd”

“Scoren in de derby is het mooiste wat er is, zeker voor mij. Bij mijn doelpunt kreeg ik echt kippenvel. Ik speel al vijftien jaar bij Cercle, de derby’s waren altijd héél moeilijk. Mijn opa die vorig jaar overleden is ligt hier begraven aan het stadion. Voor elke match ga ik nog altijd even naar hem. Mijn andere opa die overleden is heeft dan weer een geschiedenis bij Club. Ik heb ze vooraf allebei even toegesproken om hulp te krijgen. Ik ben blij dat ik iets kon betekenen vandaag. Al verdienden we wel om te winnen.”

    © Isosport

    In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

    Aangeboden door onze partners