De huidige omleiding.© AWV

Werken op Aarschotsebaan gaan weer van start

Berlaar-Heikant -

De werkzaamheden op de Aarschotsebaan (N10) in Berlaar-Heikant vanaf de Smidstraat richting dorpskom (noordzijde) hervatten op maandag 20 februari.

Vorige maand begonnen de voorbereidende werken tussen het kruispunt Gangelberg met Steenbeek tot aan het kerkhof Berlaar-Heikant. De aannemer startte aan de noordzijde met het bouwrijp maken en werkte eind januari tot aan de Smidstraat. Sindsdien liggen de werkzaamheden stil, maar ze worden nu op maandag 20 februari hervat.

De week nadien, op maandag 27 februari, gaan de voorbereidende werken verder aan de zuidzijde vanaf Steenbeek richting Berlaar-Heikant. Aansluitend, vermoedelijk begin maart, werkt de aannemer van de nutsmaatschappijen verder voor het vernieuwen en verplaatsen van de kabels en nutsleidingen.

Fietsstraat

Vanaf 27 februari, wanneer aan de zuidzijde wordt gewerkt tussen Steenbeek en Berlaar-Heikant, moeten fietsers richting Lier mee het eenrichtingsverkeer volgen met het autoverkeer. De rijstrook is een fietsstraat waarbij gemotoriseerd verkeer fietsers niet mag inhalen. De fietsers richting Heist-op-den-Berg volgen vanaf Steenbeek de fietsomleiding die nu al van kracht is.

In de tweede helft van maart starten vermoedelijk de riolerings- en wegenwerken aan de noordzijde tussen de Brandestraat en Hemelshoek. (cvr)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners