© REUTERS

Baby geboren onder puin van aardbeving mag ziekenhuis verlaten en is vernoemd naar overleden moeder

De Syrische baby die na de zware aardbevingen wonderwel uit het puin werd gehaald, is in dusdanig goede conditie dat ze het ziekenhuis mag verlaten. Familieleden die de ramp hebben overleefd, besloten het meisje naar haar overleden moeder Afraa te vernoemen. Een tante ontfermt zich nu over het ‘wonderkind’, meldt Reuters.

wverBron: De Telegraaf

Het Syrische meisje werd bij de stad Jindires vermoedelijk nog na de beving onder het puin geboren. Ze was nog met de navelstreng verbonden aan haar moeder. Ze bleef als enige overlevende achter en werd na tien uur gevonden. Haar vader, moeder en vier broers en zussen werden bedolven door de aardbeving en hebben het niet gered.

Het kindje werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd ze in een couveuse gelegd. “Had ze er een uur langer gelegen, dan had ze het niet overleefd”, zeiden de dokters volgens persbureau AP. “Ze had bulten, blauwe plekken en ademde nauwelijks.” Een tante van de baby en haar echtgenoot Khalil Al-Sawadi (foto) nemen Afraa nu onder hun hoede.

De beelden van de reddingswerkers die haar vonden, gingen al snel de wereld rond. Het kindje woog 3,175 kilogram, wat betekent dat de zwangerschap zo goed als compleet was. Maar haar lichaamstemperatuur was wel gezakt naar 35 graden Celsius. Ook bleek ze een gekneusd ruggetje te hebben. “Dit meisje betekent zoveel voor ons, want ze is de enige van haar familie die er nog is”, zegt de oom van het meisje tegen Reuters. “Ze zal een herinnering voor mij zijn, voor haar tante en voor alle andere familieleden in het dorp van haar moeder en vader.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners