Russische presentator veroordeeld om oproep Oekraïense kinderen te verdrinken

De Russische tv-presentator Anton Krasovski is in Oekraïne bij verstek veroordeeld tot vijf jaar cel voor een oproep om Oekraïense kinderen te verdrinken. Hij is schuldig aan het oproepen tot genocide en het pleiten voor de omverwerping van de Oekraïense staat, meldt de Oekraïense veiligheidsdienst SBU.

wverBron: De Telegraaf

Krasovski zei in oktober vorig jaar op de Russische staatstelevisie dat kinderen die Russen ten tijde van de Sovjet-Unie als bezetters zagen, “rechtstreeks in een rivier met een sterke stroming” gegooid moesten worden. Na grote ophef en een schorsing door zijn werkgever, bood hij zijn excuses aan.

De SBU zegt dat Krasovski sinds februari vorig jaar, toen de oorlog in Oekraïne begon, publiekelijk de Russische invasie heeft gesteund en daarnaast ook “misdaden gepleegd door racisten heeft goedgekeurd en heeft opgeroepen tot de genocide van Oekraïense mensen”.

De dienst zegt dat de presentator momenteel in het buitenland verscholen zit, zonder verdere details te geven over zijn verblijfslocatie.

LEES OOK. “Als die verrassingsaanval lukt, is het game over”: drie experts buigen zich over de kaart van Oekraïne na één jaar oorlog

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners