Tramlijn 11 stopt er voor ruim twee jaar mee. Dat heeft te maken met de herinrichting van onder meer de Ommeganckstraat.© Victoriano Moreno

Tramlijn 11 rijdt vanaf half maart tot in 2025 niet meer door werkzaamheden op traject

Antwerpen -

Tramlijn 11 zal vanaf maandag 13 maart voor langere tijd niet meer rijden. De tram reed al niet meer op het traject tussen Melkmarkt en het Centraal Station door de werkzaamheden aan de stadslus Lange Nieuwstraat/Sint-Jacobsmarkt. Binnenkort wordt ook de Ommeganckstraat heringericht. Ook de toekomst van de Cogels Osylei weegt mee door bij deze beslissing.

Patrick Van de Perre

De langverwachte herinrichting van de Ommeganckstraat start half maart en aansluitend komt de Cogels-Osylei in Berchem aan de beurt. Beide straten liggen op het traject van tramlijn 11, die in normale omstandigheden de Melkmarkt met Groenenhoek, net voorbij Berchem Station, verbindt.

Daarom haalt De Lijn tramlijn 11 tijdelijk van het spoor. In november is begonnen met de herinrichting van de stadslus Lange Nieuwstraat/Sint-Jacobsmarkt. Sinds het begin van deze werkzaamheden bedient tramlijn 11 niet langer de Melkmarkt en is het Centraal Station de eindhalte. Nu ook de herinrichting van de Ommeganckstraat begint, is het vrijwel onmogelijk om tramlijn 11 nog langer te laten rijden zolang de werkzaamheden op dit traject niet afgelopen zijn.

Vragende partij

De Lijn zelf is vragende partij om de Cogels-Osylei aan te pakken. Door de slechte staat van de spoor- en weginfrastructuur kunnen trams op dit deel van het traject al een tijd niet harder dan 10 km per uur, wat leidt tot vertragingen.

De herinrichting van de Ommeganckstraat en de Cogels-Osylei was al vroeger gepland, maar is uitgesteld om ze min of meer gelijk te laten lopen met de werkzaamheden aan de stadslus. Op die manier wordt vermeden dat tramlijn 11 op meerdere momenten onderbroken wordt.

De Ommeganckstraat zal veiliger worden voor fietser en voetgangers. Zo verdwijnen de parkeerplaatsen uit de straat waardoor de rijbaan kan worden verbreed. Ook voetgangers krijgen meer ruimte. En de bestaande kasseien worden vervangen door asfalt om de geluidsoverlast te beperken.

Onder meer tramlijn 9 kan al alternatief dienen voor de tijdelijk opgedoekte lijn. Ook overstappen op een bus behoort tot de mogelijkheden.© De Lijn

In de Cogels-Osylei worden dan weer de voetpaden versmald en voor fietsers is er een ruimte van 1,30 meter tussen de tramsporen en de boordsteen of parkeerstrook. Er komen, mede op vraag van de buurtbewoners, geen nieuwe bomen op de straat. Verder zal de rotonde in het midden van de straat verdwijnen. Daar komen onder meer aan zitbanken en klein groen.

Als alles volgens plan verloopt zijn de werkzaamheden op de verschillende locaties in de loopt van 2025 afgerond. Vanaf dan zal tramlijn 11 opnieuw op het vertrouwde traject rijden. Tijdens de werkzaamheden moeten reizigers andere trams en bussen nemen tussen Berchem Station en Melkmarkt.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners