De affiches die in de Gemeentestraat, Sint Antoniusstraat en Renier Sniederstraat werd opgehangen. Niemand weet wie ze maakte.© De poezemoeders vzw

Anonieme buurtbewoner waarschuwt voor ‘gevaarlijke kat’ die mensen aanvalt: “Ik denk dat ze bij de politie eens goed gaan lachen”

Turnhout -

Er loopt een criminele kat rond in Turnhout, of dat beweert een bepaalde buurtbewoner toch. In de buurt van de Renier Sniederstraat werden affiches opgehangen die waarschuwen voor een gevaarlijke kat en dat de politie gebeld moet worden voor hem of haar. De Poezemoeders vzw, een kattenasiel, heeft er het raden naar wie zulke affiches zou ophangen. “Het kan goed zijn dat het om een burenruzie gaat.”

Britt Peeters

“Een kat zal nooit zomaar uithalen of agressief reageren. Ze zal alleen aanvallen wanneer ze in het nauw gedreven wordt of wanneer ze wordt aangeraakt op een plek waar ze veel pijn heeft”, vertelt Veerle van de Poezemoeders vzw uit Turnhout, een kattenasiel.

© De poezemoeders vzw

Volgens een bange of boze buurtbewoner zou er nochtans wel een kat in de Turnhoutse straten op pad zijn die gevaarlijk is. “Gevaarlijke kat! Valt mensen aan! Aan de eigenaar: hou je kat binnen”, staat er te lezen op affiches die in de Gemeentestraat, Renier Sniederstraat en Sint Antoniusstraat werden opgehangen. Er staat zelfs bij dat wie ook slechte ervaringen heeft met de vermoedelijke verdachte, best de politie belt.

“Ik denk dat ze eens goed gaan lachen bij de politie als je zegt dat je last hebt met een kat”, vertelt Veerle. Een gevaarlijke kat die mensen aanvalt, het verbaast haar. “Er staan geen contactgegevens bij. Ik woon toevallig zelf in die buurt en ben overal gaan navragen of iemand meer weet. Niemand kon me verder helpen. We begrijpen het niet”, zegt ze.

Met elkaar in de clinch

De Poezemoeders zijn een organisatie die steeds groter wordt en op zoek is naar vrijwilligers en opvanggezinnen. “Mensen kennen ons. Als je problemen hebt met een kat omdat je er bijvoorbeeld bang van bent, laat ons dan iets weten. Maar hang niet zulke affiches op. Ik heb ze allemaal weggehaald. De toon is veel te agressief.”

Veerle en haar collega-vrijwilligers zouden graag weten wie de affiches heeft verspreid en waarom. “Het gaat misschien om een vermiste kat die gechipt is. Dan zouden we snel weten wie de eigenaar is en de kat kunnen terugbrengen. Ik zou er ook niet van schrikken mocht het om een burenruzie gaan. Mensen die met elkaar in de clinch liggen omwille van een kat. Het zou niet het eerste diertje zijn dat vergiftigd wordt of waarop geschoten wordt”, gaat ze verder.

“Katten zijn sowieso banger van mensen dan andersom, ook zwerfkatten. Die kat op de affiches zal niet zomaar een mogelijk gevaarlijke actie hebben gedaan. We zouden graag weten wie de affiches heeft verspreid, zodat we kunnen helpen. Het blijft mysterieus.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners