© BELGA

© BELGA

Beerschot verliest ook van RWDM, promotie lijkt ver weg

Beerschot heeft op de laatste speeldag van de reguliere competitie op eigen veld met 0-1 verloren van RWDM. Door die nederlaag begint Beerschot met een achterstand van acht punten aan de Promotion Play-offs. De titel en de bijhorende promotie lijken erg ver weg.

Koen Frans

LEES OOK. ONS OORDEEL. Matige punten bij een matig Beerschot

Bij Beerschot kwamen Dante Rigo en Thibo Baeten zoals verwacht opnieuw aan de aftrap na hun terugkeer uit blessure. Robbe Quirynen viel in laatste instantie uit waardoor ook Léo Seydoux opnieuw in de ploeg verscheen op de rechtsachter. Bij RWDM was de enige nieuwkomer in vergelijking met vorige week een oude bekende van Beerschot: Yan Vorogovsky. De Kazachse linksback stond in de basis ten koste van Fabio Ferraro.

Al na minder dan vijf minuten kreeg RWDM een reuzekans. Botella mocht alleen op Lathouwers afgaan, maar de doelman van de thuisploeg lag goed in de weg. Beerschot reageerde met afzwaaiers van Verlinden en Baeten. Nadien was het ruim twintig minuten wachten op een nieuwe kans. Botella knalde na wat geharrewar van dichtbij andermaal op Lathouwers. In een volgende fase vergat Lathouwers de bal op te rapen en moest Van den Bergh hem bijstaan om – opnieuw – Botella af te houden. Ook de gretige Thórisson probeerde het voor de pauze nog twee keer, zijn schoten vlogen naast en in de handen van Defourny. Na een intense en interessante eerste helft stond het nog 0-0.

Biron vanop de stip

De eerste kans van de tweede helft was voor aanvoerder Sanusi, zijn poging zoefde ver naast. Rond het uur beging Weymans een onhandige overtreding op El Ouahdi in het eigen zestienmetergebied. Scheidsrechter Brent Staessens wees gedecideerd naar de stip. Topschutter Biron trapte de strafschop door het midden, Lathouwers dook naar een hoek: 0-1. Andreas Wieland gooide nieuwkomers Gomis en Koide in de strijd en nog geen minuut later hingen de bordjes ei zo na gelijk. Rigo knalde op de bovenkant van de lat.

LEES OOK. Weymans in zak en as na penaltyfout: “Ik heb mijn team in de steek gelaten”

De spelers van Beerschot begonnen zich nadien vooral te frustreren in randzaken en vergaten te voetballen. RWDM had de partij onder controle en gaf eigenlijk niets meer weg. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd kreeg Konstantopoulos nog terecht rood na een cynische overtreding op invaller Ferraro. Aan de score veranderde er niets meer. Dankzij de zege op het Kiel staat de Brusselse club opnieuw alleen aan de leiding in de Challenger Pro League. Het begint aan de Promotion Play-offs met een bonus van drie punten op Beveren en telt intussen al acht punten meer dan Beerschot. De titel en de bijhorende promotie lijken zo wel erg ver weg voor die van ’t Kiel.

LEES OOK. COMMENTAAR. “Beerschot botst op zijn limieten”

    In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

    Aangeboden door onze partners