De centrale werkplaats van de NMBS in Mechelen.© rr

NMBS organiseert jobdag in centrale werkplaats Mechelen: “In heel het land zoeken we 1.600 nieuwe mensen”

Mechelen -

Op zaterdag 18 februari organiseert de NMBS een jobdag in de centrale werkplaats in Mechelen. De spoorwegmaatschappij is er op zoek naar mechanische en elektromechanische profielen. Tijdens de jobdag krijgen geïnteresseerden een rondleiding en volgt er meteen ook een sollicitatiegesprek.

Stijn Van de Sande

De krapte op de arbeidsmarkt laat zich ook bij de spoorwegen voelen. De NMBS gaat dit jaar op zoek naar 1.600 nieuwe mensen. Zo’n 300 van die vacatures werden inmiddels ingevuld, maar er zijn dus nog heel wat vrije plaatsen over. Daarom organiseert het spoorwegbedrijf op zaterdag 18 februari een jobdag in de centrale werkplaats in Mechelen. Daar staan vooral vacatures mechanica en elektromechanica open.

“Een van je potentieel toekomstige collega’s neemt je tijdens deze jobdag mee op een rondleiding door de werkplaats”, klinkt het bij de NMBS. “Op die manier kan je kennismaken met de werkplek. Wie wil, kan meteen ook op sollicitatiegesprek komen. Als er een match is, volgt er daarna een loonsvoorstel en zelfs een medische check. Op die manier gaat er geen tijd verloren. Inschrijven voor de jobdag kan via de website van de NMBS.”

Ook jobdag in Antwerpen

Op zaterdag 11 februari vond er ook in de werkplaats van Antwerpen-Noord een jobdag plaats. Ook daar werden er mensen gezocht met een achtergrond in mechanica en elektromechanica. “Maar we hebben nog veel meer vacatures. Verspreid over het land zoeken we in totaal zo’n 350 treinbegeleiders, honderd medewerkers voor de stations, 500 technische profielen, 180 treinbestuurders en 100 veiligheidsagenten voor Securail. Daarnaast staan er ook vacatures voor architecten bouwkundige profielen zoals werfleiders open.”

De centrale werkplaats in de Bautersemstraat is een van de grootste werkgevers van Mechelen en de grootste werkplaats van de NMBS. Er worden onder meer het langetermijnonderhoud en de modernisering van treinstellen uitgevoerd. Beschadigde treinen worden er ook hersteld.

www.jobs.belgiantrain.be

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners