VRT komt met officiële mededeling over Cathérine van Eylen na onthullingen bij Anderlecht: “Ze zal haar rol herbekijken”

Het artikel van Humo waarin te lezen staat dat Wouter Vandenhaute als niet-uitvoerend voorzitter facturen met grote bedragen aan Anderlecht overschrijft, verhit de gemoederen bij iedereen in en rond de club.

Jens Heylen, Jürgen Geril

LEES OOK. Experts vinden de 500.000 euro per jaar van Vandenhaute niet overdreven: “Genoeg voorbeelden van bedrijfsleiders die goed betaald worden”

Vandenhaute zou volgens Humo aan Anderlecht factureren via een managementvennootschap. Maar daarbij kan men wel geen inzage krijgen in de grootte van de betreffende facturen. In dit geval gaat het om Huppeldepup nv, een vennootschap op naam van hemzelf en zijn vrouw – en VRT-journaliste – Cathérine Van Eylen. Een sportjournaliste die geld krijgt van een voetbalclub waarvan haar man voorzitter is, roept logischerwijs vragen op. De onthullingen hebben dan ook voor haar gevolgen.

De openbare omroep, de werkgever van Van Eylen, reageerde intussen. “Cathérine is vast in dienst bij de VRT en we kennen uiteraard haar band met Wouter Vandenhaute, maar ze is daar altijd heel correct mee omgegaan”, aldus de VRT in een officieel communiqué. “En als haar man het onderwerp is van een reportage, laat ze zich vervangen. We zien dus geen deontologische bezwaren. Wel hebben we pas nu vernomen dat Wouter Vandenhaute via nv Huppeldepup facturen stuurt naar Anderlecht. Daarom zal ze haar rol binnen die nv de komende dagen herbekijken.”

LEES OOK. Anderlecht reageert verontwaardigd na kritisch artikel: “Eenzijdig beeld op basis van selectieve en anonieme bronnen”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten