© AP

Amerikaanse marine deelt eerste beelden van brokstukken Chinese spionageballon

De Amerikaanse marine heeft foto’s vrijgegeven van de vermoedelijke Chinese spionageballon die zaterdag uit de lucht werd geschoten.

lto

Het US Fleet Forces Command plaatste verschillende foto’s op zijn Facebook-pagina waarop te zien is hoe grote brokstukken van de ballon in een boot worden gehesen. Matrozen, die deel uitmaken van het gespecialiseerde explosieventeam van de marine, haalden zondag de brokstukken op.

LEES OOK. Hoe moet het nu verder tussen de VS en China na het incident met de ballon: “Een militair conflict kan je niet bij voorbaat uitsluiten”

Het apparaat zal nu worden onderzocht om te zien of het inderdaad spionageapparatuur was. China heeft herhaaldelijk volgehouden dat het “voor civiel gebruik is en de VS is binnengekomen door overmacht. “Het was een ongeluk”, klinkt het.

De ontdekking van de ballon veroorzaakte een diplomatieke crisis, waarbij de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken onmiddellijk een weekendtrip naar China afzegde vanwege de “onverantwoordelijke daad”.

© EPA-EFE

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten